Home

Achtergrond 155 x bekeken

Azië wil Myanmar niet buitensluiten

De organisatie van Zuidoost-Aziatische landen (Asean) wil Myanmar niet buitensluiten.

Het samenwerkingsverband van tien landen legt daarmee oproepen van de Verenigde Staten naast zich neer. Washington wil het militaire regime van Myanmar straffen voor de gevangenhouding van de hervormingsgezinde politica Aung San Suu Kyi.

Volgens de Thaise minister Abhisit Vejjajiva, die sprak als voorzitter van de Asean, zijn er onvoldoende redenen om Myanmar de organisatie uit te zetten. Hoewel het Westen en de Asean hetzelfde doel hebben, kunnen zij niet hetzelfde beleid voeren, aldus de bewindsman.

Volgens de minister heeft de Asean al gedaan wat de organisatie kan doen, namelijk in openlijke verklaringen haar bezorgdheid uiten over de detentie van Aung San Suu Kyi. Hij stelde dat een verwijdering van Myanmar het regime nog verder zou isoleren. Hij vroeg zich af of dat het probleem zou oplossen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.