Home

Achtergrond 151 x bekeken

Arbodienst richt griepteams op voor bedrijven

rbodienst Achmea Vitale heeft speciale noodteams, bestaand uit bedrijfsartsen en arbodienstmedewerkers, in het leven geroepen om het Nederlandse bedrijfsleven te ondersteunen bij een uitbraak van de Mexicaanse griep.

ok heeft de dienst extra medewerkers ingezet om verontruste ondernemers uit het midden- en klein bedrijf te woord te staan.

Achmea-woordvoerster Nienke Snelller bevestigde zaterdag een bericht van die strekking in De Telegraaf. De Arbodienst heeft per regio mensen beschikbaar. De 'griepteams' kunnen, afhankelijk van de grootte van de uitbraak, uitgebreid worden tot vijftig mensen. In totaal heeft Achmea 750 mensen beschikbaar.

Deze zomer gaan de teams bijeenkomsten van de branches in het midden- en kleinbedrijf bijwonen om uit te leggen hoe de risico's zoveel mogelijk beperkt kunnen worden. "Zo adviseren we bijvoorbeeld dat werknemers griep moeten uitzieken en niet te snel terug moeten naar het werk. Drogisterijen adviseren we om voorlopig te stoppen met testers, waar iedereen gebruik van kan maken'', aldus Sneller. Ook adviseert de dienst ondernemers bij het opstellen van een bedrijfscontinuïteitsplan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.