Home

Achtergrond 171 x bekeken

Agriterra: 54 procent meer voor versterking boerenorganisaties

Agriterra heeft in 2008 15 miljoen euro besteed aan het versterken van boerenorganisaties in ontwikkelingslanden.

Dat blijkt uit het activiteitenverslag voor het jaar 2008 van de agrarische ontwikkelingsorganisatie Agriterra.

Het donorgeld heeft de organisaties in ontwikkelingslanden niet afhankelijk gemaakt, aldus Agriterra. Hun financiële onafhankelijkheid is gestegen met 12,5 procent. Agriterra kon de groei van de bestedingen met 54 procent naar eigen zeggen goed bolwerken, ondanks dat het aantal personeelsleden niet navenant mee is gestegen.

Voor de Wereldbank heeft Agriterra becijferd dat in 2007 19 procent van de boeren wereldwijd georganiseerd was. Uit de huidige cijfers blijkt dat de bestaande organisaties groeien met meer dan 10 procent.

Het programma Boeren tegen Armoede is volgens Agriterra dan ook succesvol. Naast Agriterra droeg de internationale koepelorganisatie 9 miljoen euro bij, en boerenorganisaties en andere donoren nog eens 8 miljoen. In 2007, toen het project begon, gaf de overheid 50 miljoen euro startsubsidie. De verwachting was dat andere overheden zouden volgen, maar dit is behoorlijk tegengevallen, aldus Agriterra.

Of registreer je om te kunnen reageren.