Home

Achtergrond 182 x bekeken

Aanleg Westrandweg mag doorgaan

De aanleg van de Westrandweg bij Amsterdam mag definitief doorgaan.

Onder anderen Milieudefensie en enkele inwoners van Amsterdam en Haarlemmermeer hadden bezwaar aangetekend tegen het besluit van het ministerie van Verkeer en Waterstaat om de weg te bouwen. De Raad van State heeft hun bezwaren vandaag echter verworpen.

De Westrandweg verbindt de ringweg A10 rond Amsterdam met het knooppunt Raasdorp (A5 en A9). De aanleg ervan moet hand in hand gaan met de aanleg van de Tweede Coentunnel, onderdeel van diezelfde A10. De twee projecten moeten de files op het westelijk deel van de ringweg rond de hoofdstad verminderen.

Volgens Milieudefensie en de andere bezwaarden heeft het ministerie niet aangetoond dat het noodzakelijk is de Westrandweg aan te leggen. Bovendien zouden door gebruik van onjuiste gegevens de gevolgen voor de luchtkwaliteit niet duidelijk zijn. De Raad van State geeft hun echter op al die punten ongelijk.

In december verwierp de raad al de bezwaren van Milieudefensie en andere milieuorganisaties tegen de aanleg van de Tweede Coentunnel. De voorbereidende werkzaamheden daarvan zijn inmiddels begonnen. De tunnel en de Westrandweg moeten in 2012 klaar zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.