Home

Achtergrond 220 x bekeken

Aanhouding voor diefstal en heling landbouwmachines

Een man uit Schagen is aangehouden op verdenking van diefstal en heling van landbouwmachines uit de regio.

Het gaat om zeker tien machines, eigendom van boeren uit onder meer Schagen, Petten en Breezand. De politie kwam de man op het spoor nadat hij bij een landbouwmechanisatiebedrijf een schijvencultivator te koop had aangeboden. De eigenaresse van dat bedrijf vertrouwde het niet, want die herinnerde zich dat een dergelijk apparaat gestolen was bij een boer uit Petten.

In een hal in Schagen stond het apparaat en die bleek inderdaad gestolen. In de bedrijfsruimte stond nog meer apparatuur die van diefstal afkomstig bleek te zijn met een totale waarde van vele tienduizenden euro’s. Het gaat onder meer om twee complete trekkers, een eg, een hefmast voor een trekker, een aanhangwagen, een waterpompinstallatie en een boormachine die de afgelopen weken zijn gestolen en waar ook aangifte van was gedaan.

De politie moet nog uitzoeken hoe deze spullen bij de verdachte terecht zijn gekomen, maar de eigenaren hebben, onder voorbehoud, hun goederen teruggekregen. De verdachte zit nog vast.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.