Home

Achtergrond 162 x bekeken

ANWB heeft handen vol op drukke reisdag

De ANWB heeft vandaag de handen vol gehad aan vooral pechgevallen van Nederlanders op weg naar hun vakantiebestemming.

Het steunpunt in de Franse stad Lyon had rond half vijf vanmiddag ongeveer 1500 meldingen binnengekregen, zo liet een woordvoerster van de ANWB weten. Het steunpunt verwerkt vandaag ruim 1800 meldingen. "Het is een echte reisdag dus het gaat vooral om technische mankementen'', aldus de zegsvrouw.

De pechgevallen, zoals oververhitte motoren, ontstonden onder andere in de ellenlange files op de wegen naar het zuiden van Frankrijk, nog altijd veruit de favoriete bestemming van Nederlandse vakantiegangers. Aan het begin van de middag stond er in totaal zo'n 450 kilometer aan files, zei de ANWB. Op het drukste moment stond het verkeer vast over in totaal zo'n 500 kilometer. In Frankrijk moet de grootste drukte nog komen. Volgende week is het 'zwarte zaterdag'. Zaterdag liepen vooral de routes Lyon-Orange (A7), Montpellier-Spaanse grens (A9) en Parijs-Bordeaux (A10) vol.

In de Alpenlanden Oostenrijk en Zwitsersland, waar het vorige weekeinde bij de tunnels druk was met vakantieverkeer, was het juist relatief rustig. De wachttijden voor de Tauerntunnel en de St. Gotthardtunnel liepen op tot respectievelijk 3 en 2,5 uur, maar dat was een stuk korter dan vorige week.

In Nederland was het vandaag volgens de ANWB-woordvoerder opvallend druk. De verkeersdienst turfde aan het begin van de middag dertien files met een totale lengte van 50 kilometer. Het recreatie- en vakantieverkeer kampte onder meer met ongelukken, zoals op de A27 tussen Utrecht en Gorinchem ter hoogte van Noordeloos. Daar stond een file van 8 kilometer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.