Home

Achtergrond 148 x bekeken

50.000 aansluitingen getroffen

Door de stroomstoring vrijdag in de regio Den Haag zijn 50.000 aansluitingen getroffen.

Dat heeft energiebedrijf Eneco laten weten. De oorzaak is vooralsnog niet bekend. De elektriciteit is uitgevallen in een groot deel van Den Haag waaronder het, centrum, Rijswijk en Ypenburg. Mogelijk zijn meer gebieden gegroffen maar daar heeft Eneco nog geen meldingen van.

In Den Haag viel ook de stroom uit in het Bronovo-ziekenhuis. Dat schakelde na enkele seconden over op een noodvoorziening. In het centrum van Den Haag heeft de politie extra verkeersregelaars ingezet omdat een aantal stoplichten het niet meer doet.
De brandweer zei te maken te hebben met mensen die vastzitten in liften.

Het gebouw van de Tweede Kamer lijkt vooralsnog geen last te hebben van de stroomstoring.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.