Home

Achtergrond 150 x bekeken

Zuiverheid kustwater onder de loep

Vandaag blijkt of Nederland opnieuw het schoonste kustwater van de Europese Unie heeft.

De Europese Commissie in Brussel presenteert rond het middaguur het jaarlijkse onderzoek naar de kwaliteit van kustwater.

De cijfers die vorig jaar zijn gepresenteerd, toonden dat alle 86 onderzochte plaatsen langs de Nederlandse kust schoon waren. De Griekse kust stond op de tweede plek. Cyprus volgde op de derde plaats.

In Nederland bleken ook bijna alle zwemwateren veilig. De Europese Commissie voert jaarlijks een onderzoek uit naar de kwaliteit van de zwemwateren in de EU. Lidstaten zijn verplicht een rapport uit te brengen van de kwaliteit van hun wateren in het afgelopen jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.