Home

Achtergrond 159 x bekeken

Zuid-Korea lanceert eerste raket

Zuid-Korea lanceert eind volgende maand voor het eerst een raket.

Het projectiel moet een communicatiesatelliet in een baan om de aarde brengen. Dat heeft de Zuid-Koreaanse minister van Onderwijs, Wetenschap en Technologie, Ahn Byong-man, vandaag aangekondigd.

In april lanceerde buurland en aartsvijand Noord-Korea nog een raket. Volgens het regime in Pyongyang bracht die ook een vreedzame communicatiesatelliet in de ruimte, maar Zuid-Korea en zijn bondgenoten zeggen dat de lancering in werkelijkheid een test van een militaire langeafstandsraket was.

De Zuid-Koreaanse raket wordt op 30 juli gelanceerd vanaf de ruimtebasis Naro, bijna 500 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Seoul. Het complex heeft 312 miljard Zuid-Koreaanse won (bijna 180 miljoen euro) gekost, de raket die de satelliet naar de ruimte moet brengen, kost nog eens 502,5 miljard won (285 miljoen euro).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.