Home

Achtergrond 157 x bekeken

Werknemers glastuinbouw geen salarisverhoging

Vakbondsleden van FNV Bondgenoten en CNV zijn in meerderheid voor het verlengen van de bestaande collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor de glastuinbouw.

Dit betekent dat van 1 juli 2009 tot en met 30 juni 2010 geen salarisverhoging hoeft te worden gegeven.

Volgens Gerard Roest van FNV Bondgenoten, waarbij 8 procent de 30.000 vaste werknemers in de sector is aangesloten, stemde 77 procent van de leden in. "Dat is bijzonder veel. Het bewijst dat iedereen voelt dat de sector financieel onder druk staat."

Zij putten volgens de onderhandelaar ook hoop uit de belofte dat voor ontslagen werknemers een mobiliteitscentrum wordt ingericht. In dit centrum worden alle tuinbouwvacatures gemeld. "We denken dat 7 of 8 procent van de bedrijven omvalt, en dan vooral de kleinere bedrijven. Die hebben geen sociaal plan."

Het mobiliteitscentrum zal ook niet-eenvoudig te herplaatsen personen herscholing aanbieden. Bij de op één na grootste vakbond, CNV, stemde een minieme meerderheid voor. De organisatie stelt dat veel leden het betreuren dat ook bedrijven die nog winst maken niet extra hoeven te betalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.