Home

Achtergrond 203 x bekeken

Weer Britse dode door Mexicaanse griep

Een 73-jarige Schot is zaterdagavond overleden aan de Mexicaanse groep.

Dat heeft de Schotse overheid zondag bekendgemaakt. Het is de tweede dode door het virus in Groot-Brittanië. Eerder deze maand stierf een hoogzwangere vrouw, ook in Schotland. In het Verenigd Koninkrijk is de Mexicaanse griep inmiddels vastgesteld bij bijna 3600 mensen. Het is daarmee een van de zwaarst getroffen landen ter wereld. Het is bovendien het enige land in Europa waar mensen zijn overleden aan de Mexicaanse griep.

Brazilië maakte zondag de eerste dode door het zogeheten H1N1-virus bekend. Het slachtoffer is volgens het Braziliaanse ministerie van Gezondheid een volwassen vrouw uit de zuidelijke staat Rio Grande do Sul. In totaal heeft de Mexicaanse griep nu in veertien landen levens geëist.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.