Home

Achtergrond 243 x bekeken 2 reacties

'Wat je moet weten, om veilig te eten'

Voedselinfecties komen op grote schaal voor. Daarvoor waarschuwt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Vorig jaar werden tussen de 300.000 en 750.000 mensen ziek, terwijl infecties eenvoudig zijn te vermijden, aldus het onderzoeksinstituut.
In de zomer komen voedselinfecties vaker voor. Virussen en bacteriën groeien sneller als het warm is.

Daarom begint het RIVM vandaag samen met de GGD, het Voedingscentrum en de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) een nieuwe campagne. Daarin wijzen zij op goede hygiëne voor en tijdens het bereiden van eten. De campagne Wat je moet weten, om veilig te eten! bestaat uit folders en posters.

Net als in de folders, wordt ook op onder meer de website van het RIVM uitgelegd hoe problemen kunnen worden voorkomen. Zo is het belangrijk vaak de handen te wassen, snijplanken en messen voor vlees en groente gescheiden te houden. Bovendien raadt het RIVM dringend aan producten zo snel mogelijk na aanschaf in de koelkast te leggen en vlees, vis en schelpdieren bij bereiding goed te verhitten.

Als iemand toch wordt besmet, gaat in de meeste gevallen een voedselinfectie vanzelf weer over. Het kan ernstige gevolgen hebben voor jonge kinderen, ouderen en mensen met een slecht afweersysteem. Zij lopen gevaar omdat zij snel uitdrogen. Ook zwangere vrouwen moeten extra opletten.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    centje

    Klopt en dan wel weer zeiken over de landbouw dat die het weer niet goed doet. Ik zie herman hier alweer commenrtaar leveren op de landbouw terwijl zulke types niet eens het benul hebben om eens goed met hoogwaardig voedsel om te gaan.

  • no-profile-image

    gert

    Vooral na het BBQen worden veel mensen ziek omdat ze het vlees niet goed laten ontdooien of onverstandig met het bestek omgaan

Of registreer je om te kunnen reageren.