Home

Achtergrond 159 x bekeken

Vorig jaar 2240 gevallen van discriminatie

De politie heeft vorig jaar 2240 incidenten met discriminatie geregistreerd.

In veel gevallen ging het om xenofobie (41 procent), homofobie (17) en discriminatie vanwege iemands religie (14). Dat blijkt uit het eerste landelijke overzicht van politiezaken waarbij discriminatie een rol speelde. Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken presenteerde de cijfers dinsdag in Den Haag. Ze gaf daarbij het startsein voor een campagne om discriminatie tegen te gaan.

De campagne, die zes weken duurt, wijst mensen erop dat ze in hun buurt terecht kunnen voor hulp en advies en ook gevallen van discriminatie kunnen melden. Er is een speciale website (www.discriminatie.nl) beschikbaar. Mensen kunnen ook telefonisch advies krijgen (0900-2354354). De politie noteerde vorig jaar 261 gevallen van discriminatie van politieagenten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.