Home

Achtergrond 164 x bekeken 1 reactie

Voorzitters ChristenUnie en SGP bespreken breuk

De partijvoorzitters Peter Blokhuis van de ChristenUnie en Wim Kolijn van de SGP praten donderdag over de breuk die is ontstaan in de Europese samenwerking van beide partijen.

Een SGP-woordvoerder heeft vandaag laten weten.

De ChristenUnie besloot vorige week toe te treden tot de nieuwe fractie van de Britse conservatieven in het Europees Parlement. Voor de SGP is daarin echter geen plaats vanwege haar standpunt dat vrouwen geen actieve rol mogen spelen in de politiek.

ChristenUnie en SGP vormden begin deze maand een gezamenlijke lijst bij de verkiezingen van het Europarlement. Daarin maakten ze de afgelopen jaren allebei deel uit van de fractie Onafhankelijkheid en Democratie, een samenwerkingsverband van eurokritische partijen.
De SGP is ,,stomverbaasd'' dat de ChristenUnie na jaren van samenwerking zo makkelijk afscheid van haar heeft genomen, aldus de woordvoerder. Het gesprek van donderdag dient volgens hem vooral om te evalueren wat er mis is gegaan en om te praten over eventuele samenwerking in de toekomst.

De woordvoerder denkt niet dat de huidige breuk nog te lijmen valt. De Britse conservatieven voelen er niets voor de SGP alsnog in hun fractie op te nemen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    dirk

    Voorwaarts Christen Strijders

Of registreer je om te kunnen reageren.