Home

Achtergrond 189 x bekeken 1 reactie

Voorraad Duitse appels blijft groot

De Duitse voorraad appels uit de pluk van vorig jaar is nog steeds relatief groot tot zeer groot.

Dat geldt ook voor de voorraden in belangrijke teeltgebieden als de Oostenrijkse Steiermark en het Noord-Italiaanse Zuid-Tirol.

Volgens agromarktbureau AMI lag er voor wat betreft Duitsland per begin van de lopende maand ruim 55.500 ton in de koelcellen, waarmee het niveau van de voorafgaande jaren met gemiddeld 20.000 ton wordt overtroffen. In vergelijking met juni vorig jaar is de voorraad bijna een keer zo groot.

De Nederelbe heeft 21.000 ton in opslag en het Zuiden 26.000 ton. De voorraden Jonagold en Jonagoldred zijn 19.000 ton en ruim 18.000 ton. De voorraden in Zuid-Tirol en de Steiermark zijn 157.000 ton (plus 74 procent) en 48.000 ton (plus 94 procent). Hier domineert Golden Delicious.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Brazilie dumpt enorme hoeveelheden appels tegen elke prijs in Europa,de EU laat dit gewoon toe omdat dit in het voordeel van de consument is

Of registreer je om te kunnen reageren.