Home

Achtergrond 186 x bekeken

Voorlopig geen nuchtere kalveren uit Engeland

De Nederlandse kalversector gaat voorlopig niet opnieuw nuchtere kalveren uit Engeland importeren.

Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Kalfsvleesproducenten. De reden hiervoor is runder-tbc. Het aantal met de ziekte geïnfecteerde bedrijven is niet afgenomen en de Britse boerenorganisaties hebbeno ook geen plan opgesteld waarmee zij zouden kunnen garanderen dat de te exporteren kalveren tbc-vrij zijn.

De Nederlandse SKV had vorig jaar de eis gesteld dat de NFU een dergelijk plan op zou stellen. De gezondheidsstatus op de Britse runderbedrijven is ook vorig jaar niet verbeterd. Het aantal slachtingen van dieren met tbc steeg met 42 procent ten opzichte van 2007. Het aantal geïnfecteerde bedrijven steeg met 19 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.