Home

Achtergrond 164 x bekeken

'Vooral Brazilianen aan boord Airbus'

Aan boord van het vandaag verongelukte vliegtuig van Air France zaten zeker tachtig Brazilianen en minstens 76 Franse staatsburgers.

Dat heeft een woordvoerder van de Franse luchtvaartmaatschappij in Rio de Janeiro bekendgemaakt.

Onder de inzittenden zijn volgens de zegsman ook mensen uit Duitsland, Italië, de Verenigde Staten, China, Groot-Brittannië en Spanje. Volgens diverse bronnen zijn onder de slachtoffers ook enkele Denen, Marokkanen en Libanezen en een Portugees.

Eerder had de Franse minister Jean-Louis Borloo gezegd dat de meeste passagiers van het ramptoestel Brazilianen waren. Verder zouden er tussen de veertig en zestig Fransen en 25 Duitsers aan boord van het vlucht AF447 zijn geweest. De Britse premier Gordon Brown had al de vrees uitgesproken dat er Britse slachtoffers te betreuren zouden zijn.

Het toestel was met 216 passagiers en twaalf bemanningsleden onderweg van de Braziliaanse stad Rio de Janeiro naar Parijs. Enkele uren na vertrek kwam het vliegtuig boven de Atlantische Oceaan in zwaar weer terecht. Vermoedelijk is het ramptoestel door de bliksem getroffen en in zee gestort. Alle inzittenden zijn waarschijnlijk omgekomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.