Home

Achtergrond 152 x bekeken

Vaccinatie tegen griep in oktober

De vaccinatie tegen de Mexicaanse griep begint waarschijnlijk op 1 oktober.

Dat zei minister Ab Klink (Volksgezondheid) vandaag in het EO-radioprogramma Dit is de dag. De overheid heeft 34 miljoen vaccins besteld.

Deze zomer beginnen campagnes om burgers te informeren over de vaccinatie. Volgens schattingen zou dit najaar, als een griepgolf wordt verwacht, ongeveer 30 procent van de bevolking de griep kunnen krijgen. Als veel mensen zich laten vaccineren, zou dat teruggebracht kunnen worden tot 10 procent.

Of iedereen meteen een prik krijgt of dat mensen die extra risico lopen voorrang krijgen, is nu nog niet te zeggen. Dat hangt af van de ontwikkeling van het griepvirus. Iedere Nederlander kan tweemaal ingeënt worden. Eén prik geeft niet volledige garantie voor bescherming tegen de griep

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.