Home

Achtergrond 163 x bekeken

V&D wil cao openbreken

Warenhuis V&D wil af van de loonsverhoging van 3,3 procent per 1 juli die in de lopende cao is afgesproken.

Vasthouden daaraan kan banen kosten, zo heeft het concern de bonden laten weten. Maar FNV Bondgenoten houdt onverkort vast aan de cao.

Volgens vakbondsbestuurder Henk van der Ploeg heeft het concern het personeel voor de keuze gesteld akkoord te gaan met het bevriezen van de lonen. Gebeurt dat niet, dan verdwijnen er vijfhonderd banen. Hij vindt dit ,,te gek voor woorden''. De werknemers voelen zich volgens hem gechanteerd en onder druk gezet.

Volgens het warenhuis ligt het wat anders en wordt het personeel geraadpleegd. Het heeft de medewerkers drie opties voorgelegd: afzien van de loonsverhoging, faseren van de loonsverhoging, of de cao niet aanpassen. V&D zegt de uitkomst van de raadpleging met vertrouwen tegemoet te zien om vervolgens opnieuw met de bonden in overleg te gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.