Home

Achtergrond 186 x bekeken

Universiteit bespreekt tweede levens

Veel mensen leiden tegenwoordig meer dan één leven. Behalve in het echt bestaan ze ook op internet in virtuele werelden zoals Second Life, Half Life en World of Warcraft.

Hoe zij die verschillende levens uit elkaar houden en of dat bevalt, bespreken deskundigen op 12 juni aan de Universiteit Twente (UT).
Het handhaven van een tweede leven buiten de werkelijke wereld is niet voor iedereen weggelegd, aldus de universiteit. Sommige mensen raken in de war en kunnen 'real life' en de virtuele wereld niet meer uit elkaar houden. Buitenstaanders hebben ook vaak weinig begrip voor hun sociale leven op internet.

In Enschede komen onder andere aan het woord Piet Hut, die een community voor professionele wetenschappers in Second Life oprichtte, Johnny Hartz Spraker, die de ethiek in de virtuele wereld onderzoekt en wiskundige Zsofia Ruttkay, die de nieuwe opleiding creative technology aan de UT leidt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.