Home

Achtergrond 235 x bekeken

Unicef: helft van vluchtelingen is kind

De helft van alle vluchtelingen ter wereld is kind. Dat zegt de Duitse tak van het VN-kinderfonds Unicef in een rapport dat is gepubliceerd aan de vooravond van de Wereldvluchtelingendag.

De situatie is volgens Unicef het schrijnendst in het oosten van de Democratische Republiek Congo, waar rebellenbewegingen vechten tegen elkaar en tegen het regeringsleger. Alle strijdende partijen maken zich schuldig aan moorden, verkrachtingen en plunderingen.

Naar schatting een miljoen Congolezen zijn op de vlucht geslagen, van wie het merendeel vrouwen en kinderen. "Honger, overvallen op scholen en ziekenhuizen, ontvoeringen, verkrachtingen, dwangarbeid en rekrutering als kindsoldaat zijn er aan de orde van de dag'', aldus Unicef.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.