Home

Achtergrond 218 x bekeken

Tuta absoluta op tomatenbedrijven

De Plantenziektenkundige Dienst (PD) heeft enkele exemplaren van de mineermot Tuta absoluta gevonden. Daarvoor waren op 80 tomatenbedrijven in het Westen en Zuiden feromoonvallen uitgezet.

Het mineermotje was de afgelopen tijd al op een aantal pakstations op vallen en in partijen Spaanse tomaten aangetroffen. Nu zijn er ook exemplaren op enkele Nederlandse teeltbedrijven in kassen gevonden. Alle kassen zijn gevestigd in de directe omgeving van pakstations waar Tuta absoluta eerder is aangetroffen. Het is nog niet duidelijk wat de consequenties zijn. Het PD stelde eerder dat de vondst van enkele motten niet aanleiding hoeft te zijn tot een verscherping van de procedures voor de mot. Daarvoor moet eerst aangetoond worden dat de mot zich in Nederland heeft gevestigd en voortgeplant.

Of registreer je om te kunnen reageren.