Home

Achtergrond 168 x bekeken

Turk wegens geweld veroordeeld tot bloemen geven

Een Turkse rechter heeft een man wegens huiselijk geweld veroordeeld tot het wekelijks aanbieden van een bosje bloemen aan zijn echtgenote, een half jaar lang.

Ook moet hij vijf boeken lezen over het opvoeden van kinderen. Dat meldt het Turkse dagblad Hürriyet.

Sinds vier jaar hebben Turkse rechters de mogelijkheid alternatieve straffen op te leggen. De laatste tijd verschijnen er steeds vaker berichten over wonderlijke straffen. Zo meldde dagblad Haber Turk maandag dat een vader de straf heeft volbracht die hij kreeg opgelegd voor het slaan van zijn dochter: hij plantte vijfhonderd jonge boompjes. En onlangs werd een man wegens geweld tegen zijn vrouw veroordeeld tot het schrijven van strafregels: hij moest duizend keer schrijven dat hij er spijt van had en die briefjes verspreiden in zijn dorp.

Kritiek op de straffen voor geweldsmisdrijven is er nauwelijks. Onlangs verklaarde een rechter dat ze uitsluitend positieve reacties kreeg op haar besluit huiselijk geweld te bestraffen met strafregels.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.