Home

Achtergrond 288 x bekeken 12 reacties

Trouw trekt boetekleed aan over biggen

Het dagblad Trouw geeft aan dat in de berichtgeving over biggensterfte de nuance ontbrak.

Hoofdredacteur Willem Schoonen geeft tekst en uitleg op de website van de krant.

Bekijk het filmpje

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerenzoon

  Ik heb is op de site gekeken van varkens in nood maar nergens kan je reageren zijn ze te bang dat ze zich niet meer kunnen verweren.
  Ook zag ik veel tekst waar dingen in staan waar niks van klopt of al lang wat aan gedaan is/wordt en filmpjes uit andere landen die al zo oud zijn dat ze niet meer relevant zijn.

 • no-profile-image

  Frank

  Goed plan om de gehele agrarische sector te presenteren in de krant.
  wat betret de marketingcommunicatiedoelgroep is het een makkie: de gewone doorsnee nederlander die van een lekker stuk vlees en melk houdt zonder gezeur van dierenrechten organisaties

 • no-profile-image

  Jeroen

  Erg keurig verwoord. Alleen nadeel is, varkens in nood heeft zijn media stunt gewonnen.

 • no-profile-image

  martin

  Misschien een idee voor dagblad Trouw om een kleine reportage te gaan maken over de agrarische sector. Iedere tak nemen en daadwerkelijk schrijven hoe het eraan toe gaat. Gebruikt de agrarische sector de media ook meteen goed.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Zo is dat "boerke zuidooste". Neemt niet weg dat de hoofdredacteur respect verdient door alsnog het boetekleed aan te trekken een objectieve bericht te (durven) plaatsen. Chapeau voor deze man.

 • no-profile-image

  Willie van Gemert

  Mijn complimenten voor deze hoofdredacteur!! Hier zouden de redacteuren van de boerdeij een voorbeeld aan moeten nemen.

 • no-profile-image

  Boer

  Een TV programma dat "Waar komt mijn eten vandaan?" zou kunnen heten. Dan nog een serie voor de school TV. En dat moet van de grond komen voordat groeperingen als WD ons met hun eigen verdraaide versie zoals "meet de trut" om de oren slaan.

 • no-profile-image

  Boer

  Ik neem het petje af voor de hoofdredacteur. De eerste verantwoordelijkheid van een goede krant is om ongeacht de mening van de redacteur de lezer met de feiten te voorzien. Het lijkt er op dat de media er klaar mee is misbruikt te worden door extreme groeperingen om van leugens de waarheid te maken.

 • no-profile-image

  gert

  Christelijk Dagblad,het Kwaad is alweer geschied,ze hebben de boer weer lelijk te kijk gezet,je reinste sensatie journalistiek

 • no-profile-image

  varkens

  Waarom heeft varkens in nood zijn mediastunt gewonnen? Volgens mij is in de reactie alles keurig verwoord. Hier heeft varkens in nood niets meer op in te brengen. En daarnaast, de media is op haar vingers getikt dat ze zich eerst beter moeten verdiepen in feiten voordat een artikel van een partij als varkens in nood geplaatst wordt.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Varkens boer,

  "slecht" nieuws blijft altijd hangen, vandaar is hun mediastunt gelukt.
  Wij als landbouw zouden de media ook beter moet gebruiken als communicatie over hoe dingen gaan.

  Dat is een ding, wat ze nu eenmaal goed voor elkaar hebben, het bespelen van de media.
  Kijk eens voor de lol op discovery black sheppard.
  Daar gingen twee personen(verschillende nationaliteiten, slim om hun landen te betrekken) aan boord van een walvisjager en wat deden ze toen? Juist filmen en roepen dat ze gekidnapt waren en dat naar de media sturen en media wil natuurlijk een primeur hebben,dus niks word gecheckt en voila voorpagina nieuws.(niet dat ik voor walvisjacht ben, maar gewoon als voorbeeld)

 • no-profile-image

  boerke

  Deze reactie en rechtzetting door de hoofdredacteur is alleen te danken aan de boeren en boerinnen die met feiten, cijfers en uitdrukking van hun gevoelens reageerden op het artikel in trouw.
  Dus we moeten niet alleen tegen elkaar in de sector maar vooral naar buiten toe, naar de burger en consument duidelijk communiceren over het hoe en waarom binnen de landbouw.
  Varkens in nood is met dit bericht in mijn ogen gewoon door het ijs gezakt!
  Trouw bedenkt zich wel enkele keren voor ze weer een artikel van varkens in nood overnemen en andere kranten zullen hun voorbeeld volgen.
  Dus boeren blijf in de media ageren tegen onjuiste berichtgeving die onze sector afbreuk doen en doe aan open dagen en contacten met burgers.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.