Home

Achtergrond 290 x bekeken 34 reacties

Tros-presentatrice lanceert website vegetariërs

Presentatrice Antoinette Hertsenberg van het Tros-programma Radar lanceert samen met een Amerikaanse culinair journalist de website www.devegetarier.nl. Ze willen met de website mensen de mogelijkheid bieden lekker te eten, terwijl ze toch de dierlijke eiwitten laten staan.

Vegetariër Hertsenberg en de Amerikaanse journalist Mark Bittman, die zichzelf 'less-meatarian' noemt, zijn er beiden van overtuigd dat de consumptie van dierlijk eiwit omlaag moet om zo onder meer klimaatschade en vernietiging van de natuur te beperken.


Op de website zijn duizenden recepten te vinden, maar wordt ook het nieuws uit 'vegetariërsland' vermeld. De twee initiatiefnemers komen ook elk met een nieuw receptenboek.


De website wordt 11 juni in Delft gelanceerd.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @Vleesliefhebber: (..)....het feit dat ze vegetarisch is doet er niet toe, wel dat ze anderen over wil halen om mee te gaan in dat geloof.(..).
  Het niet willen eten van dode dieren is geen geloof maar vloeit voort uit de overtuiging dat het ethisch niet acceptabel is andere levende wezens te doden om ze op te eten. Gewoon een kwestie van respect voor het leven. Er bestaat geen enkele noodzaak om vlees te eten en uit dien hoofde besluiten steeds meer mensen het vlees geheel of gedeeltelijk van hun menu te schrappen. Het is volkomen normaal en legitiem ook anderen te proberen te overtuigen van nadelen van de vleesproductie en -consumptie.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Joost Peize,

  En welke oplossing heb jij. Je hebt nog een uur en kwatier werktijd over om eens daar antwoord op te geven.
  En boeren verdraaien de feiten, yeah right, media misbruik van WD zegt jou natuurlijk niks als objectief persoon.

 • no-profile-image

  gert

  Hebben vegetariers ook honden of katten ?moet je eens in de dieren speciaalzaak kijken wat daar te koop is voor deze carnivoren,honden- en kattenbrok in diverse variaties,kip,konijn,vis of rund.enz.eet smakelijk

 • no-profile-image

  gert

  @herman,in Urk eten ze vast veel vis!! ook erg gezond !

 • no-profile-image

  boer

  in de twentse courant tubantia stond dat vegetarisch nog slechter voor het milieu is, omdat er dan te veel bomen worden gekapt, om soja te verbouwen.
  wat is nu echt waar!!!!!
  media maakt hier alles kapot, omdat er te veel emotie in zit van de bedenkers van de programma's

 • no-profile-image

  joost

  Nee, hoor de nederlandse veehouders zijn heel goed in feiten verdraaien.
  Mc. Donalds bv. is ook 1 van de grootste schurken die in het amazonegebied huishouden, maar met veel geld kun je veel verdoezelen, net als de hele vlees-industrie.
  Het is helemaal niet moeilijk het ene is het gevolg van het andere, dat heet logisch nadenken.

 • no-profile-image

  saspac

  Mensen, vergeet niet dat zij door ons allen betaald wordt... ze accepteert gelden die door ons allen opgebracht worden...samen met haar man NK strijkt zij tegen de 500k per jaar op... makkelijk lullen toch?

 • no-profile-image

  alles met mate

  Mensen zijn roofdieren, ze hebben de ogen aan de voorkant van het gezicht, snijtanden en een relatief korte darm.
  Graasdieren (vegetariërs) hebben de ogen aan de zijkant, geen snijtanden en een lang darmstelsel.
  Trouwens het is al bewezen dat hersenen van mensen die geen vlees eten, krimpen.

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Mensen worden veel ouder dan pakweg 100 jaar geleden, met het ouder worden zal ook de kans op ziektes toenemen. Doordat de voeding en de hygiënische omstandigheden verbeterd zijn, kan de mens zo oud worden. Dit is echt niet te danken aan vegetarisme, wat een onzin.
  Er is geen klimaatschade door het eten van dierlijke eiwitten, het grootste deel in de samenstelling van veevoeders bestaat uit plantaardige afvalstoffen afkomstig van het raffineren van plantaardige voedingsstoffen voor de mens. Deze afvalproducten zijn niet verteerbaar door het menselijk spijsverteringsstelsel, maar wel door dieren. Deze zetten het om in vlees en hoogwaardige eiwitten en aminozuren. Zo'n 10 miljoen ton per jaar alleen al in Nederland, zowaar een gigantische bijdrage aan het milieu. Bovendien zorgt de veehouderij weer voor hoogwaardige meststoffen om de gewassen te kunnen verbouwen die onze vegetariërs eten. Zonder meststoffen pleeg je roofbouw op de bodem en zal na enige tijd geen productie meer mogelijk zijn. Het is onbegrijpelijk dat de dierentaliban deze kringloop niet erkent en wil afschaffen.

 • no-profile-image

  Pietet

  Vegetarisch eten is slecht voor het milieu, er worden regenwouden gekapt voor vegetariers om soja te telen voor vleesvervangers en sojamelk. Vlees eten is verantwoorder, vlees wordt gemaakt van bijproducten van de humane voeding zoals bierbostel, citruspulp, sojaschroot, koolzaadschroot, bietenpulp en CO2 positief gras. Allemaal (rest)producten die op zeer verantwoorde wijze omgezet worden in melk en vlees.

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @Margje: Niemand zegt dat u geen vlees meer mag eten. Niemand zegt ook dat u niet meer mag roken. Maar wat is er op tegen dat gewaarschuwd wordt tegen nadelen die beide gewoonten met zich meebrengen? Dat uw vader de gezegende leeftijd van 93 heeft bereikt én vleeseter was, wat wilt u daarmee zeggen? Dat (veel) vlees eten dus gezond is? Dat is dezelfde redeneerfout als beweren dat mijn grootvader 89 is geworden terwijl hij altijd stevig gerookt heeft en dat dús roken gezond is. Het gaat er om mensen bewust te maken van de nadelen die aan een te grote vleesconsumptie kleven. Het gaat om onnodig dierenleed maar ook om de gezondheid van mensen, het milieu en de bestrijding van honger in de wereld. Het kan echt geen kwaad zo nu en dan eens verder te zien dan uw eigen neus lang is en ens na te dneken hoe het anders kan en mischien wel anders móet!

 • no-profile-image

  Jeroen

  Was zij ook niet verantwoordelijk voor de neergang van de slachterij in leeuwarden omdat ze goeie "onderzoek" had gedaan?
  Hier dus de reden waarom men niet beter hadden onderzocht.

 • no-profile-image

  jan

  Als het hun ligt wordt Nederland het nieuwe Zimbabwe

 • no-profile-image

  vleesliefhebber

  Nu snap ik ook waarom ze indertijd zo stinkende haar best deed om Brada's vleesbedrijf de nek om te draaien.

  Ik heb geen goed woord over voor dit soort mensen, het feit dat ze vegetarisch is doet er niet toe, wel dat ze anderen over wil halen om mee te gaan in dat geloof. Bovendien zal ze iedereen die niet vegetarisch is en mensen die hun geld moeten verdienen in de vlees sector proberen de grond in te trappen!

 • no-profile-image

  Herman

  Tussen je gezond voelen en gezond zijn zit een groot verschil. Door geen vlees en zuivelproducten meer te eten hoop ik mijn leven te verlengen. De kans op een hart en herseninfarct is anders te groot. Dat zieke mensen wordt verweten dat ze zich aan een doktersadvies houden is tekenend. Voor de portemonnee van de veeteler moeten mensen vlees eten tot ze er desnoods dood bij neer vallen? Zo'n houding zal de branche geen goed doen. Helaas is er nauwelijks onbesmet soja in de handel. Dus ook dat laat ik staan. Vleesvervangers zonder soja genoeg in de winkel. Zoveel hebben we als mens ook niet nodig. We vreten ons vol en sterven aan een welvaartsziekte. Dat noemen we gezond verstand? "Beter kleine hersens die werken dan grote die je gelijk bij het vuilnis kunt zetten".

 • no-profile-image

  jan

  Ze heeft zeker ook een vegetarische poes.

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Van het Amazone-regenwoud is circa 20 % gekapt en dit is vreselijk jammer. Van deze vormalige regenwoudgrond is volgens de laatste gegevens krap 2 % beteeld met soja. Deze soja wordt geteeld voor de soja-olie, welke verwerkt wordt in vele voedings- en gebruiksproducten voor de mens. Het afval van deze soja-keten is niet geschikt voor menselijke consumptie en verdwijnt als grondstof in het veevoer.
  Bovendien wordt het regenwoud gekapt om te voorzien in de houtproductie, dus het primaire doel is niet de veehouderij.
  En dan te durven beweren dat de Nederlandse veehouderij verantwoordelijk is voor milieuvervuiling en de aantasting van de regenwouden, hoe erg kun je feiten verdraaien en de publieke opinie misleiden.

 • no-profile-image

  joost

  Als vegetarier of veganist hoef je geen soja te eten en als deze mensen het wel doen, letten ze vaak goed op dat de soja niet verbouwd word op voormalig oerwoud grond.
  Dus dat artikel over dat vegetarisme milieuschadelijker is, is grote onzin.
  Je hebt gewoon veel meer grondstoffen nodig voor de productie van dierlijke eiwitten en water en je hebt veel meer uitstoot van schadelijke stoffen.

 • no-profile-image

  Boer

  Wat mooi Herman dat je je nu zo lekker en gezond voeld. Alle soya op deze aarde, ook de biologische en de duurzame zijn in meer of mindere mate met GM vervuild. Herman hoe kan het zijn dat mensen niet ziek worden van GM soya producten maar wel van het vlees van dieren het afval oftewel GM soyaschroot in hun randsoen hebben gehad?

 • no-profile-image

  gezondlijf gezondleven

  ik heb pas geprobeert mijn hond vegitarier te maken door hem een tomaat te voeren helaas wat ik ook probeerden het lukte niet hou toch op met die onzin mensen zijn gewoon vlees eters net als mijn hond

 • no-profile-image

  fryske boer

  mevrouw Hertsenberg is een goed voorbeeld van het gegeven dat vegetariers vreselijk zure en chagerijnige mensen zijn.

 • no-profile-image

  gert

  Zij heeft er voor gezorgd dat de slachterij in Leeuwarden gesloten werd en er 80 mensen op straat kwamen,de eigenaar is er goed afgekomen en heeft de slachterij goed kunnen verkopen aan een projectontwikkelaar

 • no-profile-image

  melkveehouder

  @Herman. Kennelijk heb je voortschrijdend inzicht, dat doet me deugd. Vlees eten is inderdaad niet slecht, té veel vlees eten wel. Maar dat is een oude wijsheid; alles waar té voor staat is niet goed.......maar dat weten boeren al lang. Nu de rest nog.

 • no-profile-image

  Herman

  Een goed idee. Zelf eet ik al tijden geen vlees meer omdat mijn cholesterol is gehoogd. Je hebt vlees dus totaal niet nodig en het is ook nog slecht voor de gezondheid van de mens. Wist ik eerst niet. Nu at ik ook nog kaas als vleesvervanger. dat blijkt ook al slecht te zijn. Misschien door gentech.voer dat dieren krijgen voorgeschoteld? Krijgen we dat binnen via melk en kaas? Zijn daarom zoveel mensen ziek? Ik denk het wel. Vanwege de economie zal men dat wel niet naar buiten durven brengen. Mensen worden ziek door het vlees eten van bijv. schapen en geiten, door q-koorts en tekenbeten. Daar hoor je niet zoveel over. Wat is er eigenlijk gezond aan?

 • no-profile-image

  boer

  Dat is een goed en duidelijk betoog BB en je hebt helemaal gelijk. Het bewijst gewoonweg weer dat de dierenterroristen geen enkele kennis van zaken hebben. Ze hebben maar een doel en dat is het elimineren van de gehele boerenstand. Blijkbaar is men vergeten dat voedsel van boeren komt en dat komt weer omdat het allemaal verwende sukkels zijn die te lui zijn om eens zich te gaan verdiepen in de landbouw. Want tot op heden hebben ze geen enkel haalbaar en betaalbaar alternatief om voedsel te gaan produceren. Ik vraag me dan ook af als ze alle boeren uit het land verjaagd hebben WIE er dan voedsel voor hun gaat maken ? Zijzelf hebben de kennis niet en ze zijn te lui om te werken....

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @Fryske Boer: "mevrouw Hertsenberg is een goed voorbeeld van het gegeven dat vegetariers vreselijk zure en chagerijnige mensen zijn."
  Tja, dat zal wel een kwestie van perceptie zijn. Op mij komt zij over als een energieke, gedreven vrouw met gevoel voor humor en veel kennis van zaken. Vegetariërs zijn gewone mensen die niet zuurder en chagrijniger zijn dan anderen. Hooguit leven zij iets bewuster en gaan ze behoedzamer om met wat deze wereld te bieden heeft. Zoals negers er niet voor de blanken zijn, vrouwen er niet voor de mannen zijn vinden vegetariërs dat dieren er niet per definitie voor de mens zijn! Is dat zuur en chagrijnig genoeg?

 • no-profile-image

  Margje

  Ik snap niet waar of zij zich mee bemoeien wij zeggen toch heel niet dat ze vlees moeten eten laten zij dan de mensen die dat wel willen doen hun eigen weg te bepalen mijn vader is 93 jaar geworden en heeft altijd vlees gegeten en zelfs gewoon rouwe melk gedronken en is nog nooit ziek geweest dus laat ons maar zelf beslissen of wij vlees willen eten en bemoei je met je eigen zaken en niet met de onze

 • no-profile-image

  central

  Het is net als met het flesje bier dat je s'avonds drinkt. Geniet maar eet met mate!!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Precies Berend Botje. Joost heeft hier blijkbaar niet van terug en probeert de discussie met geleuter een andere wending te geven.
  Hallo Joost, niet wegrennen maar antwoord geven op de stelling van Berend Botje of je mond helemaal dichthouden.

 • no-profile-image

  wereldburger

  oproep tot handtekening actie burgerinisatief intrekken subsiedie pubieke omroepen geen eensector in nederland ontvangt 100% subsiedie alleen de publieke omroep gevolg top salarisen voor mvr hetsenberg laat ze haar eingen salaris verdienen en niet profiteren van die geld verslindende subsidie breng dat geld maar naar afrika daar kunnen 1000 mensen een jaar lang van leven

 • no-profile-image

  varkensboer

  klimaatschade en vernietiging van de natuur door het eten van dierlijke eiwitten. alsof televisie maken niet slecht is voor het milieu, hoeveel mensen kijken er op een avond wel geen televisie, miljoenen. dat kost toch ook een hoop stroom. En om de 5 jaar komt er weer een nieuw type televisie uit die iedereen moet hebben. oude televisie worden dan gedumpt in Afrika...........Nee ik wil weleens weten hoe slecht televisie maken voor het milieu is.

 • no-profile-image

  Geert

  Daar begint het hier al aardig op te lijken. Alle boeren wegpesten en het ziet hier al aardis zwart in NL.

 • no-profile-image

  gcpgwgl

  fIFp2N dtkfyzrtoyeb, [url=http://ckdstkahxjpw.com/]ckdstkahxjpw[/url], [link=http://ffrejcewhnwy.com/]ffrejcewhnwy[/link], http://xvktvbanjztg.com/

Laad alle reacties (30)

Of registreer je om te kunnen reageren.