Home

Achtergrond 271 x bekeken 3 reacties

Syngenta: Rusland speelt sleutelrol oplossen voedselcrisis

Ruslands' enorme landbouwpotentieel kan een sleutelrol spelen bij het oplossen van de voedselcrisis.

Dat heeft directeur John Atkin van agrochemieconcern Syngenta verklaard tegenover het Britse nieuwsagentschap Reuters.

Syngenta, dat onder meer zaaigoed en gewasbeschermingsmiddelen produceert, stelt dat de wereldvoedselproductie tot 2050 moet verdubbelen. "In Rusland heeft men 47 miljoen hectare granen, waarvan maar 10 procent intensief wordt gebruikt."

Rusland wil de komende 10 tot 15 jaar de productie met 50 procent doen toenemen. Volgens Atkin is dit goed mogelijk, ook zonder genetische modificatie, zoals aangeboden door de Amerikaanse concurrent Monsanto. Syngenta heeft 350 mensen in dienst in Rusland.

Volgens Artkin is het belangrijk dat op wereldniveau via een interventiesysteem voorraden worden aangemaakt om de steeds vaker voorkomende schommelingen op te vangen. Het meest essentieel voor het oplossen van de voedselcrisis, aldus Atkin, is het ontwikkelen van voedselproductie in de armste landen zelf.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  in de arme landen is geen koopkracht en komt ook geen koopkracht,alleen is er vaak wel geld voor wapens,de inheemse boeren gaan ook geen voedsel produceren voor lage prijzen,die zijn daar niet te motiveren,dat doen de boeren in het westen nog wel,in de hoop dat het beter wordt

 • no-profile-image

  jakob

  Produceren in de armste landen zelf? Maar die verhuren hun goede grond nu liever aan opkomende aziatische landen. Dat loont voor de leiders van die arme landen waarschijnlijk beter dan hun landbouw tot ontwikkeling brengen want daar worden ze zelf niet rijker van.

 • no-profile-image

  Boesje

  De politiek is weer als laatste aan zet. Het gevolg is weer geen goede prijzen voor onze produkten.

Of registreer je om te kunnen reageren.