Home

Achtergrond 152 x bekeken

Südzucker krijgt ruim 34 miljoen subsidie van EU

Südzucker was vorig jaar in Duitsland waarschijnlijk de grootste ontvanger van EU-subsidies.

Dat blijkt uit de cijfers die de overheid heeft vrijgegeven. Het suikerconcern kreeg in totaal ruim 34 miljoen euro uitbetaald.

Op de tweede plaats volgt de deelstaat Sleeswijk-Holstein met ruim 10 miljoen euro, met name in de vorm van subsidie voor plattelandsontwikkeling. De deelstaat financiert daarmee dijkverbetering en –aanleg.

Aardappelzetmeelconcern Emsland Stärke kreeg ruim 8 miljoen euro. In hoeverre de rangorde voor de volle 100 procent klopt is nog niet helemaal zeker, omdat de deelstaat Beieren blijft weigeren om de gegevens vrij te geven. De centrale overheid ging daar eerder deze week onder druk van de Europese Commissie wel toe over.

Of registreer je om te kunnen reageren.