Home

Achtergrond 162 x bekeken

'Subsidie voor Europese melkveehouder die stopt'

Landbouwminister Till Backhaus van de Duitse deel­staat Meckelenburg-Voorpomme­ren ontwikkelt via de Bondsraad, de Duitse Eerste Kamer, initiatie­ven om melkveehouders die het bedrijf willen beëindigen te on­dersteunen.

Backhaus wil op een Europees programma waarmee bedrijfsbeëindigers via investeringssubsidie op alternatieve tak­ken kunnen inzetten. Met dat voorstel moet de Bonds­raad naar Brussel stappen, zo stelt Backhaus. De bewindsman voelt weliswaar het meest voor een korting op de productieruim­te, maar ziet in dat zijn collega Ilse Aigner daarmee in de EU niet ver zal komen. Voor de verwer­kers zit er daarom niets anders op dan het heft in eigen handen te nemen en een tweeprijzensysteem op te zetten, aldus Backhaus.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.