Home

Achtergrond 161 x bekeken

Staking legt metro van Londen plat

De ochtendspits in Londen is woensdag uitgedraaid op een chaos.

Het personeel van de metro, waar elke dag drie miljoen passagiers gebruik van maken, is in staking gegaan. Dat meldden Britse media.
De autoriteiten in de Britse hoofdstad hebben extra bussen en veerboten ingezet. Forenzen krijgen het advies met andere vormen van openbaar vervoer naar hun werk te reizen.

De WK-kwalificatiewedstrijd van Engeland tegen Andorra gaat woensdagavond gewoon door, ondanks de angst dat veel van de 70.000 toeschouwers niet op tijd bij het voetbalstadion komen. In de aanloop naar de staking had de Britse voetbalbond al besloten geen kaarten meer te verkopen voor de wedstrijd.

De werknemers hadden dinsdagavond het werk voor 48 uur neergelegd, omdat ze onder meer een hoger salaris eisen. Ook willen ze dat bij de saneringsplannen van het bedrijf dat de metrolijnen runt geen gedwongen ontslagen vallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.