Home

Achtergrond 165 x bekeken

Schip lekt olie op Lauwersmeer

Op het Lauwersmeer is olie gelekt uit de boegschroef van een schip dat aangemeerd lag in Oostmahorn (Friesland).

Hierdoor is een olievlek van ongeveer 50 vierkante meter ontstaan dat richting natuurgebied Achter de Zwarten drijft. Dat meldde het waterschap Noorderzijlvest dat samen met het Wetterskip Fryslân en twee lokale bedrijven maandag de olievlek bestrijdt.

De olievlek werd maandagochtend rond negen uur opgemerkt. Om verdere schade door de olie te voorkomen werden zogegeheten oilbooms in het water van het Lauwersmeer geplaatst. Deze zorgen ervoor dat de olievlek zich niet kan verspreiden.

Het waterschap Noorderzijlvest verwacht dat het zal lukken de olievlek in te sluiten voordat deze Achter de Zwarten, dat deel uitmaakt van natuurpark Lauwersmeer, bereikt. Het natuurgebied geldt als belangrijke broedplaats voor vogels.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.