Home

Achtergrond 215 x bekeken

Schildpaddenplaag in Brugge

De beroemde grachten van Brugge kampen met een plaag aan waterschildpadden. De dieren vermenigvuldigen zich razendsnel.

De vleesetende schildpadden bedreigen zwanen en eenden: ze happen gewoon in hun zwemvliezen. ”De diertjes vangen is geen sinecure. Bij het minste gevaar duiken ze weg in het water”, zegt Heidi Demeyer van de groendienst van Brugge donderdag in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

De dienst heeft nu haar hoop gevestigd op een uitvinding van twee studenten uit Roeselare. Die hebben als afstudeerproject een fuik bedacht, waarin ze al meerdere geel- en roodwangschildpadden hebben gevangen.

De plaag is waarschijnlijk ontstaan nadat bewoners hun schildpadden in de gracht gooiden. Wethouder Bernard De Cuyper eist een verbod op de verkoop van de schildpadden in België.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.