Home

Achtergrond 358 x bekeken

Rosé keldert door ruim aanbod

De roséprijzen duiken omlaag. Rosé ouder dan 8 maanden noteert €0,15 lager, op €2,67 per kg geslacht gewicht (zie grafiek). Een jaar geleden kwam rosé nog op €2,78 uit.

De prijsdaling wordt veroorzaakt door een zeer ruim aanbod. Veel rosémesters hebben gewacht op betere prijzen. Zij hoopten dat de roséprijs de grens van €3,00 zou doorbreken.

Nu blijkt dat dát niet gaat gebeuren, sturen zij hun rosékalveren alsnog naar de slachterij. Een ruim aanbod is het gevolg. En daardoor keldert de roséprijs. De komende weken blijft de roséprijs dalen. Het grote aanbod blijft voorlopig boven de markt hangen.

De jonge rosés (tot 8 maanden) zitten een beetje in het spoor van de oudere rosés. Hier gaat €0,12 van de prijs af, tot €3,11. Deze markt staat nog onvoldoende op eigen benen om de koers van blank kalfsvlees te volgen.

Blank kalfsvlees noteert ongewijzigd en komt uit op €3,87 per kg geslacht gewicht. Ter vergelijking: een jaar geleden was dit €3,65 per kg.
De stabiele koers van blank kalfsvlees is opvallend, omdat blank in deze periode meestal in een prijsdip zit. Maar de Europese vraag is goed. Italie loopt prima en de Franse vraag is voor de tijd van het jaar ook heel behoorlijk.

Volgende week blijven de prijzen voor blank nog gelijk. Maar daarna kunnen de prijzen voorzichtig gaan zakken. De oorzaak: een kleinere vraag in de zomervakantie.

prognose:

rosés goedkoper, blank stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.