Home

Achtergrond 214 x bekeken

Reizen naar Mexico niet langer ontraden

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizen naar Mexico niet langer af, zo maakte het vandaag bekend.

Het reisadvies voor het Latijns-Amerikaanse land werd op 28 april ingesteld in verband met de Mexicaanse griep.

Volgens het ministerie is duidelijk dat het ziektebeeld van het griepvirus tot nog toe over het algemeen mild is. Daarnaast is het virus inmiddels in 73 landen, waaronder Nederland, vastgesteld. Daarom ligt een specifiek op Mexico gericht reisadvies niet langer in de rede, aldus Buitenlandse Zaken.

Het ministerie roept reizigers wel op waakzaam te blijven. Wie binnen een week na terugkeer uit Mexico koorts of luchtwegproblemen heeft, wordt aangeraden om thuis te blijven en de huisarts te bellen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.