Home

Achtergrond 348 x bekeken

Rabobank waarschuwt voor teveel enthousiasme

De Nederlandse economie heeft de ergste krimp wellicht achter de rug, maar de recessie is nog lang niet voorbij.

Dat stelt het economisch bureau van de Rabobank in het donderdag verschenen kwartaalbericht. De Rabobank voorspelt dat de Nederlandse economie dit jaar met 6 procent krimpt. In combinatie met een kleine krimp in 2010 zal het totale verlies aan inkomen per hoofd van de bevolking sinds het begin van vorig jaar daardoor uitkomen op 7 procent.

De economen van de bank waarschuwen dat enthousiasme over hoopgevende indicatoren en een afnemende krimp de economische realiteit niet mogen overschaduwen. Zo zal de werkloosheid door reorganisaties en faillissementen pas op zijn vroegst eind volgend jaar een hoogtepunt bereiken en nemen de overheidstekorten in heel Europa de komende twee jaar fors toe.

”Overenthousiamse over de groene scheuten van nu kan omslaan in teleurstelling en hernieuwd verlies van vertrouwen als blijkt dat daarmee lang niet alle problemen als sneeuw voor de zon zijn verdwenen”, aldus de bank.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.