Home

Achtergrond 365 x bekeken

RMX brengt agrarische termijnmarkt onder bij Eurex

Eurex in Frankfurt neemt de agrarische termijnmarkten over van RMX in Hannover.

Eurex verwacht dat de termijnhandel in aardappelen, biggen en varkens toegankelijker wordt, omdat grote bedrijven al veel handelen via Eurex.

Eurex is een handelsplatform voor derivaten, beleggingsinstrumenten die hun waarde ontlenen aan de waarde van een product, zoals olie of goud. Daar komen dus agrarische derivaten bij. Ook is Eurex een clearinghouse, dat de handel in aandelen financieel afwikkelt.

Peter Reitz, directielid van Eurex, vindt dat de agrarische handel nu nog vooral nationaal is georiënteerd. "De overname betekent voor Eurex een start met de handel in agrarische derivaten. Wij willen actief zijn in de handel van alle belangrijke producten. Eurex heeft een wereldwijd netwerk en een centraal clearingssysteem. Dat stimuleert de markt voor agrarische derivaten die tot nu toe vooral nationaal is georiënteerd."

Eurex wil in juli starten met de agrarische termijnmarkten voor industrie-, tafelaardappelen, biggen en varkens. In september 2005 nam de Duitse Waren Termin Börse (WTB) de agrarische termijnmarkten over van Euronext. WTB is later opgegaan in de RMX, die ook financiële producten wilde gaan verhandelen. Maar de beursorganisatie kwam in moeilijkheden door de financiële crisis, waarna de agrarische termijnhandel is afgestoten naar het nieuwe bedrijf Eucomex. Die brengt de agrarische termijnhandel onder bij Eurex.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.