Home

Achtergrond 160 x bekeken

RIVM blaast honderd kaarsjes uit

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bestaat vandaag honderd jaar.

Koningin Beatrix komt op het kantoor in Bilthoven langs om het jubileum te vieren. In Amsterdam vindt er een speciaal symposium plaats.
Toen het instituut in 1909 begon als een klein laboratorium hield het zich bezig met watervervuiling en ziektes als de Spaanse griep en tyfus. Mensen wonden in krotten en aan open riolen. Het sterftecijfer was hoog.

Tegenwoordig doen onderzoekers van het RIVM nog steeds onderzoek naar infectieziekten, maar ook naar welvaartsziekten en milieu. De afgelopen tijd draaide het instituut overuren door de Mexicaanse griep. Behalve het effectief bestrijden van infectieziekten stelt het RIVM zich onder meer tot doel mensen gezond te houden en een gezonde leefomgeving te bevorderen. Elk jaar brengt het talloze rapporten en adviezen uit over volksgezondheid en de gezondheidszorg, voeding, natuur en milieu en rampenbestrijding.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.