Home

Achtergrond 393 x bekeken 3 reacties

RFC ontkent vertraging van fusieprocessen

Dat nog niet alle informatiesystemen rondom leden en melkgeld van FrieslandCampina (RFC) zijn geïntegreerd heeft niets te maken met vertraging.

"Alles verloopt volgens planning", laat de woordvoerder van de onderneming weten.

Een aantal informatiesystemen van de zuivelcoöperatie kan niet eerder dan in 2010 in elkaar worden geschoven. Daardoor staat er dit jaar bijvoorbeeld geen gemiddeld melkgeld van FrieslandCampina op de melknota. Daarbij staan niet alle topkoeien op melkweb en is het niet mogelijk om automatisch een open dag op te geven en te publiceren.

Volgens de woordvoerder zijn er tijdens de fusie keuzes gemaakt in prioriteiten en is er geen sprake van vertraging van processen. "We zijn tevreden over de voortgang van de integratie van de processen."

Ook wordt er volgens de woordvoerder niet bezuinigd op het integratieproces. "Het gaat om 2 hele complexe informatiesystemen. Het kost tijd om deze in elkaar te schuiven. Bij een fusie van deze omvang is het zaak om dit gefaseerd uit te voeren."

Aangezien nog niet alle leverantiegegevens van alle leden in één systeem zitten is het nog niet mogelijk op de melknota het melkgeld bij de gemiddelde vet- en eiwitgehalten van FrieslandCampina te zetten. Als tijdelijke oplossing publiceert de coöperatie het melkgeld bij gemiddelde FrieslandCampina-gehalten elke maand op melkweb.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  melkveehouder uit friesland, ga toch lekker naar een ander als je denkt daar gelukkiger te zijn. Wij zijn in ieder geval wel tevreden met "onze" melkfabriek.

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Ik hoop dat dit dan ook echt de waarheid is, Er bekruipt me zo langzamerhand een gevoel van wantrouwen richting de hoge mannen van de fabriek.

  Toch wil ik ze graag de kans geven om het voordeel van de fusie aan de leden te tonen. Daarom stap ik nog even niet op.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  dat heb ik in de gaten er komt nog steeds een campina en frieslandfood auto bij mij door de straat. Je zou zeggen.......

Of registreer je om te kunnen reageren.