Home

Achtergrond 273 x bekeken

Provincie trekt geld uit voor grondbank Gelderse Vallei

De Stichting Vernieu­wing Gelderse Vallei (SVGV) krijgt meer armslag bij de ver­werving van grond.

De provincie Utrecht heeft 25 miljoen euro uit­getrokken voor een zogenoemd revolverend fonds om grond aan te kopen en te verkopen. Het Wa­terschap Vallei en Eem draagt 2,5 miljoen bij aan het fonds.

SVGV wil met het fonds de grondmobiliteit vergroten. Het geld geeft SVGV de mogelijkheid grond aan te kopen en in te zetten als ruilobject. Het is de bedoeling dat het fonds zichzelf bedruipt en puur als een katalysator werkt.Bureau Berenschot constateert in een analyse van het fonds on­der meer dat het risico bestaat dat het fonds als een subsidiepot zal werken en uiteindelijk leeg gege­ten wordt. Om dat te voorkomen moet al bij aankoop duidelijk zijn wat de verkooppotentie van een stuk grond is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.