Home

Achtergrond 173 x bekeken 1 reactie

ProRail wijst op gevaren bij overwegen

Spoorwegbeheerder ProRail doet donderdag mee aan de Europese Veiligheidsdag Overwegen en zal bij diverse overwegen waar nodig het publiek aanspreken op zijn gedrag.

Dat heeft het spoorbedrijf vandaag laten weten. Vorig jaar vielen achttien doden bij in totaal 63 aanrijdingen met de trein op overwegen.

Het is voor het eerst dat ProRail de dag houdt. Op ,,beruchte'' overwegen zullen medewerkers van het bedrijf en van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) reizigers wijzen op de gevaren. Dat gebeurt onder andere in Dordrecht, Groningen, Alphen aan den Rijn en Den Dolder.

Veel van de slachtoffers vallen door eigen gedrag. Vooral het gedrag in de buurt van stations baart ProRail zorgen. Met een zigzagbeweging proberen reizigers de gesloten spoorbomen te omzeilen om een trein te halen, soms met fatale gevolgen.
Behalve dat het publiek op de risico's wordt gewezen, delen de medewerkers van ProRail en het KLPD zo nodig bekeuringen uit.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Gerard

    Laat ProRail ook even een tunnel onder het spoor door leggen voor onze koeien, het is levensgevaarlijk om ze 2e per dag over het spoor heen te jagen bij een onbewaakte spoorweg overgang.

Of registreer je om te kunnen reageren.