Home

Achtergrond 200 x bekeken 1 reactie

Prins Charles wil grijze eekhoorn uitroeien

De Britse prins Charles wil dat landeigenaren de grijze eekhoorns die op hun grond leven, uitroeien.

Volgens de troonopvolger is het van 'cruciaal' belang om de populatie grijze eekhoorns flink terug te dringen. Dat schrijft The Times donderdag op basis van een brief die Charles naar een stichting van landeigenaren heeft gestuurd.

In Groot-Brittannië leven 3,3 miljoen grijze eekhoorns. De dieren werden in de 19e eeuw geïntroduceerd en brengen de inheemse rode eekhoorn in gevaar. Daar zijn nog maar 160.000 dieren van.

De prins, beschermheer van een stichting die opkomt voor de rode eekhoorn, stelt verder dat de grijze knaagdieren schade toebrengen aan de bossen. De dieren slopen jonge boompjes, waardoor de Britse bossen onvoldoende nieuwe bomen hebben. Ook kunnen aangeknaagde bomen niet meer verkocht worden aan houtproducenten.

Nederlandse situatie

De Zoogdiervereniging in Nederland vroeg minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vorige week het houden van de grijze eekhoorn en andere exotische eekhoorns te verbieden. De vereniging vreest dat die dieren van buitenlandse afkomst hun rode soortgenoot verdringen, als zij in de vrije natuur terechtkomen. Uit een door de vereniging en het blad Grasduinen georganiseerde verkiezing is gebleken dat de eekhoorn het favoriete zoogdier van de Nederlander is.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    waar maakt hij zich druk om ?hij krijgt miljoenen landbouwsubsidie van de EU,hij is een van de grootste ontvangers van landbouwsubsidie,in een krant stond dat hij het maar raar vond dat er zoveel EU -landbouwsubsidie op zijn bankrekening gestort werd

Of registreer je om te kunnen reageren.