Home

Achtergrond 135 x bekeken

Politie Utrecht zet woninginbraken online

De politie Utrecht zet sinds vandaag elke dag alle nieuwe woninginbraken online op de nieuwe website www.stopdecriminaliteit.nl.

Op de site is een kaartje van de stad Utrecht te zien waarop alle locaties waar inbrekers actief zijn geweest staan aangemerkt. "We hopen dat mensen hierdoor extra alert zijn in hun buurt en meer aan inbraakpreventie doen'', aldus een politiewoordvoerster.

Met gekleurde ballonnetjes is per woning aangegeven op welke wijze is ingebroken. Een preventiefilmpje vertelt de bezoeker hoe dit kan worden voorkomen. Eventuele daderinformatie of gevonden voorwerpen kunnen ook worden gekoppeld aan de actuele inbraakinformatie.

In 2008 werd in Utrecht gemiddeld zes keer per dag ingebroken in een woning. De aanpak ervan is een van de speerpunten van het veiligheidsbeleid van de gemeente en politie. Als de website veel bezoekers trekt, gaat de politie ook andere vormen van criminaliteit online weergeven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.