Home

Achtergrond 233 x bekeken 1 reactie

Poetin waarschuwt voor nieuwe gascrisis

De Russische premier Poetin heeft gisteren gewaarschuwd dat de gastoevoer naar Europa mogelijk weer wordt gestaakt.

Wederom spelen er in Oekraïne problemen met de betaling van Russisch gas, zo zei hij tijdens een bezoek aan Finland.
Volgens Poetin kan de toevoer eind juni of begin juli een probleem worden. Hij beklaagde zich erover dat Europa Oekraïne niet te hulp schiet, ondanks verzoeken daartoe van Rusland.

Oekraïne is belangrijk voor Europese landen die afhankelijk zijn van Russisch gas. Ongeveer een kwart van het Europese gas komt uit Rusland. Daarvan stroomt 80 procent door Oekraïne. In januari kwamen Europese landen zonder gas te zitten, toen Rusland geen gas meer leverde aan Oekraïne.

Poetin riep Finland woensdag op snel in te stemmen met een pijpleiding die Oekraïne omzeilt voor het vervoer van Russisch gas. Dit zogenoemde Nord Stream-project is in gang gezet door Rusland en Duitsland.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    martha

    Beatrix noemde hem een vriend vh westen, JPtje liet zich ook in superlatieven uit.En ieder vergat om de man in zijn koude kille vissenogen te kijken. Het is een ijskoude, gevoelloze KGBer, een manipulator eerste klas. Hij kondigt zijn Westerse "vrienden" nu al vast aan dat de gastoevoer gevaar loopt omdat de Oekraïne weer dwars zou liggen. Zie dat in het licht van aanslagen in Rusland, daarvan zijn als dader altijd de Tetsjenen de schuldigen. Hij heeft zijn zwarte Piet altijd klaar staan. Het westen kan zich nu alvast klaarmaken voor stagnatie van gastoevoer, tsaar Poetin heeft gewaarschuwd.

Of registreer je om te kunnen reageren.