Home

Achtergrond 291 x bekeken 8 reacties

PZ verbaasd over levendige quotumhandel

Melkveehouders hebben in de eerste helft van dit jaar ongeveer net zoveel quotum verhandeld als in dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit gegeven die het Productschap Zuivel (PZ) vandaag heeft gepresenteerd.

Het algemeen bestuur van het PZ sprak vandaag zijn verbazing uit over de nog altijd levendige handel. LTO-voorman Siem-jan Schenk: "Als dat zo doorgaat, dan komt 2015 te vroeg voor een zachte landing. Maar goed, het blijft natuurlijk een keuze van de individuele ondernemer."

PZ-voorzitter Geert Koopstra bracht de cijfers in verband met de nog altijd grote onzekerheid bij melkveehouders of de quotering in 2015 echt ten einde komt. Volgens recent onderzoek zou eenderde van de melkveehouders daaraan twijfelen.

Nu is de politiek grillig, zei Koopstra, maar het besluit is toch echt genomen. "Dat er een meerderheid komt om dit besluit terug te draaien, is vrijwel ondenkbaar."

Lees ook PZ: zuivelmarkt stabiel maar onvoorspelbaar

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Quotum kopers kunnen het beste nu kopen , straks kan het niet meer.

 • no-profile-image

  gerrit

  Natuurlijk is het besluit genomen. Als je jaarlijks alleen al meer dan 20 cent aan afschrijving nodig hebt, is er toch behoorlijk vertrouwen in de nabije toekomst. Ondanks al die doemsenario's op dit forum.

 • no-profile-image

  quotum

  "vrijwel ondenkbaar" weer zo'n halve ambtenaar die hard staat te roepen over iets waar ie niks van weet maar toch iets wil zeggen!

 • no-profile-image

  j.verstraten@rumaweb.nl

  Geert Koopstra is zeker geen halve ambtenaar die zomaar wat roept, quotum erophouden, jij behoort uiteraard tot het 1/3 deel van de veehouders die niet kunnen of willen geloven dat quotering in 2015 historie is.

 • no-profile-image

  landmand

  De afschaffing van het melkøwotum is al besloten.Maar het blijft politiek. maar de kans dat er meerderheid is of komt (europees parlement) om het melkqwotum te velengen lijkt erg onwaarschijnlijk

 • no-profile-image

  Govert

  Met name op het quotumvraagstuk geven de politici in de verschillende landen nadrukkelijk blijk van protectionisme van de eigen veehouders.Dit in tegenstelling met Nederland waar men zich alleen om de consument bekommert.Nou dat veehouders zich danig beginnen te roeren voor behoud van de quotering zou het me niet verbazen dat de knieën weer gaan knikken in weerwil van definitief genomen besluiten om het stemvee te paaien. Op politici kun je NOOIT bouwen!. Koopmans van het PZ weet dat: hij voegt er niet voor niets "vrijwel" aan toe als hij beweert dat het "ondenkbaar" is dat het quotum na 2015 blijft bestaan.

 • no-profile-image

  berkelboer

  Quota blijft erop dat staat allang in de begroting van de fransen.
  En die bepalen wat goed is voor hun.

 • no-profile-image

  Govert

  Sorry, Koopstra is de PZ-man z'n naam.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.