Home

Achtergrond 161 x bekeken 2 reacties

PVV tweede partij in politieke barometer

De PVV van Geert Wilders is in de politieke barometer van onderzoeksbureau Synovate de tweede partij van het land, na het CDA.

De PVV scoorde in de barometer nog nooit zo hoog. De partij wint ten opzichte van de vorige peiling twee weken geleden vijf zetels en streeft de PvdA voorbij. De sociaal-democraten verliezen drie zetels in vergelijking met begin juni.

In de peilingen van Maurice de Hond is de PVV al maandenlang de grootste van het land. Bij de Europese verkiezingen van twee weken geleden, werd de PVV de tweede partij, na het CDA.

Behalve de PVV doen ook D66 en GroenLinks het goed in de barometer, net als begin juni bij de Europese verkiezingen. D66 schiet omhoog naar vijftien zetels (in de Kamer nu drie) en GroenLinks gaat naar tien (in de Kamer nu zeven). Het CDA blijft de grootste met 33 zetels (in de Kamer 41), de PVV komt uit op 28 (in de Kamer negen), de PvdA op 24 (in de Kamer 33). De SP daalt in de peiling naar dertien (25 in de Kamer), de VVD daalt naar veertien (22 in de Kamer).

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Van Someren, de criminele islamietische sector lijkt mij het meest voor de hand liggend!!!!!

 • no-profile-image

  van someren

  er zullen toch geen boeren op de pvv stemmen. als je ziet hoe ze nersenhouderij om zeep helpen
  welke sector is de volgende?

Of registreer je om te kunnen reageren.