Home

Achtergrond 270 x bekeken 38 reacties

'Op maandag geen vlees meer'

In navolging van Paul McCartney en Yoko Ono roept nu ook Marianne Thieme restauranthouders op om op maandag geen vlees meer te serveren.

Thieme, boegbeeld van de Partij voor de Dieren, omarmt het idee voor de vleesvrije maandag dat goed aansluit bij de door haar partij gemaakte film Meat the Truth. De boodschap daarvan is dat de intensieve veehouderij een grote bijdrage levert aan de uitstoot van broeikasgassen en dat een dag geen vlees eten helpt om het klimaat minder te belasten.

Thieme biedt restauranthouders een gratis exemplaar van Meat the Truth aan, zo meldt de Partij voor de Dieren vandaag.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Harm

  prima, op maandag gaan wij toch meestal niet uit eten, Na zo'n weekend is het wel weer leuk om thuis een biefstukje te eten.
  Betekend dat er dindsdag weer dagvers vlees gebraden kan worden.

 • no-profile-image

  Delfin

  @Herman, zit u constant achter de computer of zo.. Wat betreft de honden en katten. Ook hun eten groeit niet bij mij achter in de tuin (al proberen die boeven dat natuurlijk wel haha). Ook mijn katten gaan naar de dierenarts en liggen heerlijk op de verwarming. De kattenbakvulling (eco!) komt niet zonder productie en transport mijn huis binnen. Kortom ook deze dieren zijn onderdeel van de CO2-problematiek. Wat moeten we hieraan doen? De CO2-problematiek voor dieren is helemaal niet relevant omdat zij onderdeel zijn van een kringloop. Dus hou daar maar mee op en ga terug naar de roots.

 • no-profile-image

  so

  Kweetniet hoe julie denken maar die uitstoot van dieren is afkomstig van planten die zelf co2 hebben opgenomen voor groei, wat vee dus uitstoot hoort dus gewoon bij de korte koolstofkringloop. Dat het co2 gehalte stijgt heeft dan ook meer te maken met het feit dat we een hoop oude voorraden uit het verleden aan het oppompen/delven zijn (olie, gas, steenkool...) Zodat we allemaal met het autotje overal naar toe kunnen tuffen, bijvoorbeeld met de auto naar de sportschool om op de electrische loopband toch die kilotjes kwijt te raken die er aan komen omdat je meer eet dan je nodig hebt (en wat je niet op kunt de prullenbak in gooit)

  Ik vind dat het beter is om de mens daar eens bewust van te maken dan steeds de veehouderij overal de schuld van te geven en om zeep te helpen.
  True, de veehouderij stoot methaan uit maar er wordt wel keihard aan gewerkt om dit op te lossen. En in een vergister levert het nog energie op ook en vermindert de methaanuitstoot, maar vergisters wil niemand zien...(NIMBY landje hier)

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @Delfin: De PvdD is vóór het dier en vóór het milieu! Moeilijk te vatten dat het één naadloos op het ander kan aansluiten? Lees b.v. het verkiezingsprogramma van de PvdD of de beginselverklaring en het zal u allemaal worden geopenbaard!

 • no-profile-image

  centje

  Net alsof er ooit iets zinnigs uit jou reacties komt. Totaal geen argumenten, hoe het anders moet, hoewel ik daar diverse keren heb om gevraagd, maar je moest het antwoord schuldig blijven en in de plaats daarvoor ga je maar door met het vertellen van leugens en verhaaltjes zonder enig nuance. Jou gedachte past precies bij die van al die terroristische en vooral criminele organisaties zoals pvdd, vin en wk. De ultime wens van dat soort mensen is het vernietigen van alle boerenbedrijven en hiervoor gebruiken ze geweld, brandstichting, intimidatie en zelfs moord. Met zulke extremisten wil ik niet eens discuseren.............

 • no-profile-image

  als het aan

  Ik heb het de kat vandaag ook maar eens even medegedeeld, dag in de week geen vlees bedoel ik. Tot nu toe komt het beestje elke dag met een vers gevangen muis of mus terug in de tuin om de juist gevangen prooi te verorberen. Hoewel ik de boodschap nog wel doordringend heb gebracht, heb ik het gevoel dat de kat gewoon het instinct zal volgen! Dus elke dag een stukje vlees, lekker toch!

 • no-profile-image

  gert

  CO2 zit tussen de oren ,moerassen stoten ook veel broeikasgassen uit, maar worden wel omarmt door de natuurorganisaties,en wat denk je van al dat vee in de oostvaarderplassen ?

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Herman wil niet meer discussieren, hij had al geen argumenten. Hij heeft het over feiten in de film van Thieme, aannames en verdraaiing, eveneens weglating van vele onderzoeken en meningen van vele wetenschappers - inmiddels 31.000 wereldwijd die een petitie tegen de heersende opvatting van de global warming theory (Petition Project) hebben ondertekend. En daarbij wordt nog harder in twijfel getrokken de antropegene opwarming ( door de mens). En het propagandafilmpje van Thieme ter beschadiging van de veehouderij in Nederland wordt door Herman als een vaststaand feit en niet weerlegbaar beschouwd. Al eerder in discussies heb ik hem uitgenodigd de tegenhanger te bekijken "The great climate swindle" (De grote klimaatzwendel) waarin wetenschappers de broeikastheorie naar de prullebak verwijzen en daarmee het fundament onder Meet the truth volledig wegslaan.
  Het ergerlijke aan alles is dat Thieme en de linkse kerk deze leugens goed weten te verkopen aan de pers en alles voor zoete koek wordt geslikt. Als je een eerlijk debat wil voeren, moet je ook de feiten die je eigen dogma's en aannames niet ondersteunen in ogenschouw nemen.
  Veehouders, neem fel stelling tegen deze personen, u, uw gezin en uw bedrijven zijn het waard om niet door leugens in de hoek gezet te worden.

 • no-profile-image

  Delfin

  Is de pvdd nu voor het mileu of voor het dier? Als ze voor het milieu zijn moeten alle dieren van deze aardbodem verwijderd worden omdat ze CO2 uitstoten. Zijn ze voor de dieren dan heeft elk dier recht om te leven. Lekker tegenstrijdig. Het is gewoon en zwaktebod om met het CO2-verhaal aan te komen. Ik dacht dat ze betere "argumenten" hadden.

 • no-profile-image

  joost

  Wat een agressie voor 1 dagje geen vlees.
  Vroeger kregen we alleen op zondag een klein stukje vlees.
  Maar nu moet en zal iedereen een pond vlees per dag opvreten, want anders blijft de vleesindustrie niet bestaan.
  Hetzelfde geld voor melk.
  Van een beetje minderen is nog nooit 1 dood gegaan, integendeel.

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @delfin: CO2 is op zich niet zo schadelijk, mits het in redelijke hoeveelheden voorkomt. Echter door veeteelt en het verkeer en transport is de emissie tot absoluut veel te hoge waarden gestegen en wordt het milieu er ernstig door bedreigd. Wat onze honden en katten er mee te maken hebben is mij niet duidelijk. Maar voor PvdD is inderdaad het onacceptabele dierenleed de belangrijkste reden tegen de bio-industrie te zijn. Daarover geen misverstand!

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @Berend: Sinds wanneer is het uitdragen van een mening een vorm van opdringen? Ik kan me nog herinneren dat ik groot ben gebracht met de slogan: "Vlees! U weet wel waarom!". Of deze: "Drie glazen melk per dag, dat doet het!". Allemaal flauwe kul, zoals we nu (zouden moeten) weten! Dus als we over opdringen praten............... Overigens zou u wel met wat meer respect over mevrouw Thieme mogen spreken. Dat u het niet met haar standpunten eens bent is uw goede recht. Maar dat hoeft nog niet te betekenen dat u de elementaire fatsoensnormen ter zijde schuift.

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @Berend: Ook met u ben ik wel zo'n beetje klaar! De Partij voor de Dieren is begaan met het wrede lot van dieren in de bio-industrie en andere sectoren. Daar geeft ze in alle openheid uiting aan en het staat iedereen vrij daar op te reageren. De PvdD schoffeert niemand maar heeft scherpe kritiek op de wijze waarop in de bio-industrie met dieren wordt omgegaan. Dat de sector daar niet blij mee is begrijp ik. Maar feiten zijn feiten. En de feiten die b.v. in de film Meat The Truth zijn gepresenteerd zijn door niemand weerlegd en dat kan ook niet. De Partij voor de Dieren is voor kleinschalige(r) veeteelt omdat dat betere is voor mens, dieren en wereld. Dat Thieme c.s. hun standpunten met grote verbetenheid en vastberadenheid steeds maar weer aan de orde stellen is gegrond op de overtuiging dat onze samenleving totaal de weg kwijt is met betrekking tot een respectvolle omgang met onze mededieren, het milieu en de mensheid. De PvdD doet haar werk in alle openheid, binnen de kaders die de rechtstaat haar biedt. In kringen van politieke tegenstanders wordt met waardering en respect gesproken over de correcte manier waarop Thieme, Ouwehand en Koffeman in het parlement opereren. Dat u die waardering en dat respect niet kunt opbrengen ligt denk ik meer aan de wetenschap dat u en de uwen een verloren strijd strijden. Dat is hard. O ja, nog even over die nertsenhouders. Ik vind het prima dat ze een bepaalde schadeloosstelling krijgen wanneer hun activiteiten (moeten) staken. Anderzijds kan ik weinig waardering opbrengen voor lieden die willens en wetens jarenlang geld verdiend hebben aan en met onnodig dierenleed. Ik ga nu eens even uitzoeken waarvoor ik mij moet gaan schamen. Als de dames en heren uit de bio-industrie dat nu ook zouden doen denk ik dat zij minder tijd nodig hebben om de reden voor hun schaamte te ontdekken dan ik! Wat mij betreft is over dit onderwerp de discussie met u gesloten!

 • no-profile-image

  Delfin

  @Herman. Als de pvdd echt voor het milieu is en echt de CO2 zoo belangrijk vindt, dan moeten zeker alle huisdieren (honden/katten etc) ook opgeruimd worden (wees dan ook rechtvaardig en eenduidig). Dat CO2-verhaal is maar bijzaak, de dieren zelf de hoofdzaak. Als je ziet dat je auto in de brand staat, dan ga je toch ook niet praten over de gevolgen van de rookontwikkeling, nee dan ga je de brand blussen. Dat moet de pvdd nu ook gewoon doen. Tot slot ben ik het er niet mee eens dat die "auto" in brand staat, maar daarin verschillen we van van mening (dat geeft niet).

 • no-profile-image

  Evert

  Herman, flikker een eind op van deze site met je overloze gezwets. De pvdd is een leugen, en jij gelooft er schijnbaar in. Die teef zit er alleen maar omdat ze te beroerd is om echt te werken. Lekker op kosten van de maatschappij tegen hardwerkende ondernemers aanschoppen. En jij bent zo'n oetlul die dat nog kan waarderen. Het gaat die trut helemaal niet om dierenleed, dat is haar dekmantel. Donder op schobberjak.

 • no-profile-image

  Boer

  Waar bemoeien ze zich mee. Gaan we vegetariers dan ook voorstellen een keer in de week vlees te eten in plaats van soya?

 • no-profile-image

  Teunissen

  Als Thieme nu eens 4 versnellingen lager
  in actie komt,dan kan ze zich in 1 belangrijk onderwerp vastbijten.En dan
  stoot ze zelf ook veel minder CO2 uit.

 • no-profile-image

  wimkroft@wp.pl

  Nederland is te verwend geraakt. Doordat er teveel tijd/luxe is wordt er teveel gediscussieerd over zo'n onzin. Laat volgelingen van de Pvdd eens een week in het buitenland leven. dan zul je zien dat er gewoon doorgeboerd moet worden en geen aandacht wordt gegeven aan onzin zoals dit.

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Op maandag zijn de meeste restaurants gesloten, gaan we sowieso niet uit eten.
  Mochten wij een restaurant tegenkomen waar geen vlees geserveerd wordt, dan zijn we gauw vertrokken. Na het rookverbod wederom een slechte zaak voor de horeca.
  De dierentaliban wordt steeds dwingender.

 • no-profile-image

  martin

  een dag geen vlees gegeten is dag niet geleefd

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Herman, de elementaire fatsoensnormen worden door mevrouw Thieme constant ter zijde geschoven. Om een "berufsverbot" uit te willen vaardigen (nertsenhouders) zonder acht te slaan op het elementaire recht op schadevergoeding is een gotspé. Bovendien wordt ieder milieu-item er met de haren bijgesleept om de veehouderij en de mensen die in de sector werkzaam zijn in een kwaad daglicht te zetten, veelal onderbouwd door halve en hele onwaarheden, leugens, aannames en verdraaide feiten.
  Bovendien wordt een gehele beroepsgroep afgeschilderd als diernenbeulen en milieuvervuilers, stigmatisering, demonisering en schoffering zijn een dankbaar instrument voor mevrouw Thieme. De veehouderij verwerkt per jaar miljoenen tonnen aan plantaardig afval dat anders in het milieu terecht zou komen, daarnaast levert zij hoogwaardige meststoffen om uw plantaardige maaltijden te kunnen telen.
  En u durft over fatsoensnormen te spreken, schaam u !

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @Martin: Een dag geen vlees is eigenlijk dezelfde onzin als toen soldaten in de eerste wereldoorlog op kerstavond uit de loopgraven kropen om gezamenlijk kerstliederen te zingen en vervolgens de volgende dag elkaar weer aan flarden schoten. Maar goed, één dag geen vlees betekent in ieder geval minder onschuldige dode dieren, minder milieuvervuiling, minder honger in de wereld en gezondere mensen. Dat dat u niet aanspreekt zegt mij genoeg...........

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Zo Evert, dat lucht op!!!! Denk je niet dat herman op de site van PvdD lachend kan schrijven dat hij weer een boer op tilt heefd.

 • no-profile-image

  John Timmermans

  Paul McCartney, yoko en ook Marianne zijn alle knettergek ze willen alleen de boeren belasteren, dus vis hoeven ze niet te vreten want de seals hebben al de vis op. Wat zijn ze toch bezopen.

 • no-profile-image

  centje

  Het is wel zeker opdringen wat de pvdd,vin en wd doen. Dit heeft niets meer te maken met een mening fatsoenlijk brengen, dit is pure terrorisme. Als ze hun zin niet krijgen gaan ze leugens en vertalen zonder nuance vermelden. En wat dacht je van dreigen van reclamespotjes als ze weer een niets bereikt hebben. Of die nachtelijke invallen met bivakmuts en de diverse brandstichtingen !!!! Allemaal aanhangers van die terroristische en criminele partijen. Ze houdt helemaal niet van dieren. Ze wil, om wat voor reden dan ook, alle boeren elinineren uit Nederland. Blijkbaar zoekt ze zondebokken. Met de intrede van pvdd in de tweede kamer is blijkbaar terrorisme tegen voedelproducenten legaal geworden. En dan altijd die grote bek van links tegen Wilders over hoe hij over moslims denkt en spreekt. Ze zijn zelf geen haar beter over hoe de denkt en schreeuwt tegen boeren, sterker nog ze liegen gewoon glashard!! Het waren destijd mijn voorouders die na de oorlog Nederland, en dan vooral de stedelingen, er weer bovenop hielpen, ook herman moet dat erkennen gezien zijn leeftijd. Maar blijkbaar zijn boeren niet meer nodig voor voedselproductie en worden ze uitgespuugd. En dan durft herman het nog te hebben over respect ???. (oja herman, sorry voor de eventuele spelfouten en punt,kommas ed)

 • no-profile-image

  speklap

  als ze op maandag eens dubbele porties vlees serveren word het op die slappe dag misschien toch nog gezellig

 • no-profile-image

  down under

  @Joost, en ik zal niet de eerste zijn die dood gaat van een beetje minderen ;o)

 • no-profile-image

  veehouder

  vrijdag was toch geen vlees maar VIS

 • no-profile-image

  Kees

  Gaat dan niet over restaurants maar:
  Vanmorgen broodje ham en broodje salamiworst, mjum mjum, vanmiddag broodje ham, broodje ei en broodje metworst, mjummerdemjummjum en tot slot vanavond: Aardappels, groente en karbonade (uit eigen hok), alleen het idee al dat die achterlijke kip zonder kop weer mensen haar mening (lees wil) op wil dragen, laat ze lekker eten wat ze wil maar mij daar niet mee lastig vallen! Een dag geen vlees een dag niet geleefd!
  Al die kamervragen: hoeveel CO2 kost dat wel niet om deze te beantwoorden, hoeveel bomen moeten hiervoor gekapt worden voor de hoeveelheid papier die hier voor gebruikt wordt! PVDD dient totaal geen nut dan alleen maar belastingcenten te verbrassen!

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @Centje: Wat mij betreft is de discussie met u beëindigd. Met argumenten kan ik omgaan. Met scheldpartijen en ongefundeerde verdachtmakingen niet! Gegroet!

 • no-profile-image

  Berend

  Vrijheid blijheid. Maar deze vegetarische hoeft anderen niet haar mening op te dringen.

 • no-profile-image

  evert

  Het lucht op Paul, ben alleen geen boer, maar heb er wel een aantal in de familie. Die mensen zijn 24 uur per dag met hun bedrijf bezig. Het is zo makkelijk om daar tegen aan te schoppen. De meeste boeren hebben niet eens de tijd om fatsoenlijk te reageren. Mijn ouders hebben ook hun hele leven krom gelegen om tegen steeds lagere prijzen te moeten werken. De boeren in nederland verdienen een pluim voor het feit dat ze nog steeds in staat zijn om goedkoop voedsel te produceren. Vroeger werd 50% van het inkomen besteed aan eten, tegenwoordig nog geen 10%. Met het creeeren van een vleesloze dag los je niets op. Met het kapot maken van de nederlandse veehouderij maak je het voor alles alleen maar erger. Maar dat kun je honderd keer roepen en bewijzen, mensen die de pvdd steunen zijn in het verkeerde land bezig. Maar in die landen waar wel wat te verbeteren is krijgen ze echt geen poot aan de grond. Zoiets kan alleen in het multitolerante nederland. Net als koffieshops en tbs'ers die vrij lond lopen. Hier kent de vrijheid aan de ene kant geen grenzen, terwijl aan de andere kant alles wordt betutteld. Geef gewoon iedereen zelf de keuze wat en wanneer je iets eet. wanneer je geen vlees wilt eten om wat voor reden dan ook, prima maar dwing een ander je mening niet op.

 • no-profile-image

  richard

  McCartney en Yoko Ono lopen allebei tegen de zeventig jaar die hebben het meeste vlees ook wel op, wel heel goedkoop om de andere generaties het advies af tegeven geen vlees meer te consumeren!

 • no-profile-image

  Boer

  Alsof ik naar een restaurant ga voor aardappels en groente of naar de snackbar alleen voor friet. Eh, denk het niet. Ieder restaurant dat de crisis wil overleven serveerd wat de klant wil eten.

 • no-profile-image

  centje

  Nee van hard werken is ook nog nooit dood gegaan, maar je zult de eerste maar zijn. Laat mij en mijn gezin maar mooi elke dag vlees eten ipv een hoop pillen te slikken die vegas moeten eten op nog een beetje leven te hebben. En ik bepaal zelf wel wat ik eet en hoeveel, dat hoeft de overheid mij niet te vertellen en zeker niet van die rare terro types zoals herman en joost. IK BEPAAL ZELF WAT IK EET EN HOEVEEL !!!

 • no-profile-image

  eet meer

  McCartneys vrouw was toch gestorven door kanker, terwijl ze veganist was ??? Hoe kan dat ? Conclusie ; van veganisme krijg je kanker.

 • no-profile-image

  Karel

  Eindelijk een verstandige opmerking. Dan eet je toch lekker een paling van de voormalige varkensboer, of een talapia, of wat denk je van een heerlijke boerenomelet met deze keer extra veel eieren. Met een aardappelsalade erbij.
  Lekkere yoghurt of pudding na of keuze uit diverse stukken kaas.

  Lekker eten blijven we doen. Al het goede komt van de boerderij of van de tuinder.
  Zijn er nog 6 dagen in de week om lekker vlees te eten.

  Smullen maar.

  P.S.: Een beetje betuttelend, maar welke politicus is dat nu niet. Moet kunnen.

  P.S.: Marianne als je dit leest. Het laatste weekend van juli is het Zwarte cross in Lichtenvoorde. Kom je ook? Is leuk hoor.

 • no-profile-image

  boerrinnetje

  Ieder zijn eigen mening met respect, maar als iemand geen vlees wil eten moet diegene een ander met rust laten en die zijn mening niet opdringen.Wat ik nou niet snap is waarom iemand die vegatarisch is en niets met vlees wil te maken hebben, wel een vegaburger/schijf koopt, het lijkt allemaal op de vleesprodukten maar het bevat dan geen vlees.Koop dat dan alleen groente en dergelijke en dan niet die nep namaak (vlees)produkten.P.S. Wees eens wat zuiniger op die mensen die ons voedsel verzorgen in tijd van oorlog/crisis heb je ze hard nodig.(vooral als de grenzen een keer dicht gaan)

Laad alle reacties (34)

Of registreer je om te kunnen reageren.