Home

Achtergrond 158 x bekeken

Olieprijs stijgt tot boven de 71 dollar

De olieprijs steeg vandaag tot boven de 71 dollar per vat (van 159 liter), na dinsdag voor het eerst in zeven maanden boven de 70 dollar te zijn gesloten.

De stijging volgde op een veel sterker dan verwachte daling van de olievoorraden in de Verenigde Staten. Het American Petroleum Institute maakte dinsdag bekend dat de voorraden in de week eindigend op 5 juni met 6 miljoen vaten zijn geslonken. Analisten rekenden op een afname met 400.000 vaten. In New York kostte een vat lichte Amerikaanse olie woensdag 71,10 dollar. Een vat Brent-olie werd in Londen verhandeld voor 70,50 dollar.

De huidige olieprijs is ruim twee keer zo hoog als in de afgelopen winter. Toen viel de prijs terug tot rond de 30 dollar per vat, na een piek van ruim 147 dollar in de zomer van vorig jaar. De stijging dit jaar komt voort uit speculatie op economisch herstel, dat een grotere vraag naar olie met zich meebrengt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.