Home

Achtergrond 240 x bekeken 1 reactie

OESO: biotech is onmisbaar

Het zou roekeloos zijn om biotechnologie niet te gebruiken bij de verbetering van ondermeer landbouwgewassen.

Dat schrijft de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling in een rapport over de rol van biotechnologie in de wereldeconomie. Over vijf jaar zal ongeveer de helft van de belangrijkste gewassen met behulp van biotechnologie geproduceerd worden, aldus de OESO.

Biotechnologie speelt al een belangrijke rol bij de ontwikkeling van medicijnen. Volgens het OESO-rapport zal over pakweg vijf jaar praktisch elk nieuw geneesmiddel met behulp van biotechnologie tot stand zijn gekomen. Nieuwe gewassen met droogteresistentie, die kunnen gedijen met minder kunstmest en minder bestrijdingsmiddelen zullen steeds meer worden toegepast, zegt het rapport.

Het aandeel van biotechnologie in het nationaal inkomen kan toenemen van 1 procent nu tot 2,7 procent in 2030. Maar er zijn hindernissen te nemen, die liggen op het gebied van de regelgeving, de sociale acceptatie, de marktstructuur, maar ook bij de beschikbaarheid van investeringen.

Eén reactie

 • no-profile-image

  PAtrick

  Kijk toch eens aan, elke dag wordt er nu bijna een berichtje de media ingestuurd dat biotech onmisbaar is. Allemaal mooie en zorgvuldig gekozen woorden als, dat ze de voedsel crisis wel op gaan lossen, we kunnen echt niet meer zonder, nieuwe gewassen zijn altijd een oplossing. en over 5 jaar is alles geknutseld van biotech. Biotech maakt nooit fouten en is echt het beste zijn de media trainingen die deze mensen krijgen. Samen zitten ze dan in een vergaderkamertje, met stropdas voor en laten elkaar geloven wat ze zeggen. Meestal zijn het mannen.
  Er zal nog wel een heel stroom komen van deze "positieve" berichtgevingen.
  Laat ze maar berichten, verantwoordelijkheid zal genomen moeten worden in tijd, door hen die kiezen voor de leugens. Ik heb bij Verburg ook nog geen centje twijfel gezien. We zullen zien wat de toekomst brengt, We hoefen alleen maar terug te kijkens steeds, en bijhouden wie wat zegt en welke organistie wat zegt. We hoeven alleen maar recht te gaan spreken door in tijd rustig terug te gaan kijken en vragen. Waarom besliste je dit, waarom zij je dat, waarom heb je gekozen voor het ziekmaken van vele kinderen. En dan een gepaste straf laten plaatsvinden, en laten rechtspreken door mensen die die rechten op planeet niveau laten gelden. Afgeleid van Universele wetten. Wet 1 was vrije keuze en geen inmenging. Vraag 2 was altijd, waarom vernietigen mensen toch altijd hun eigen planeet, maken ze hun bloed eigen kinderen ziek en zien niet in wat waardevol was en is?
  Puur hoogverraad aan het leven.

Of registreer je om te kunnen reageren.