Home

Achtergrond 197 x bekeken

'Nu al doden door Q-koorts'

Volgens de Bossche arts-microbioloog Peter Wever is het niet de vraag of er al mensen overleden zijn aan Q-koorts, maar hoeveel het er zijn.

Dat zegt hij in het Brabants Dagblad. Volgens de officiële gegevens zijn er nog geen mensen aan de ziekte overleden, al blijkt uit overzichten van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu wel dat het aantal ernstige ziektegevallen toeneemt vergeleken met vorig jaar.

Wever is ervan overtuigd dat in Noord-Brabant mensen met Q-koorts in het ziekenhuis zijn overleden. Hij refereert daarbij ondermeer aan medische literatuur, waaruit bekend is dat 1 tot 2 procent van de patiënten overlijdt. In Brabant zijn in de afgelopen drie jaar volgens Wever vijf- tot zeshonderd ziekenhuisopnames geweest. Op basis daarvan komt hij tot een schatting van vijf tot tien sterfgevallen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.