Home

Achtergrond 1655 x bekeken 3 reacties

Nieuwe aardappelrooier van Agrifac

Agrifac Machinery bv introduceert een nieuwe zelfrijdende aardappelrooier, de Tapir 2.

De nieuwe zelfrijder is een doorontwikkeling en tevens opvolger van de ZM2-zelfrijder. Door gebruik te maken van een CAN-bus-besturingssysteem is de machine te bedienen via één centrale boordcomputer. Dit biedt voordelen voor de chauffeur, maar ook de servicevriendelijkheid van de machine is verbeterd doordat het aantal kabels en verbindingen is teruggebracht.

Behoud AMAC-principe en verrijdbare cabine

Het AMAC-reinigingsprincipe wordt gehandhaafd in de Tapir 2. Dit principe – met een gelijke breedte over de gehele lengte van de machine – levert drie grote voordelen op: betere doorstroming, betere reiniging en een grotere capaciteit.
De cabine van de Tapir 2 is standaard verrijdbaar. Tijdens transport bevindt de cabine zich vooraan op de machine. Tijdens het rooien is er optimaal zicht op het rooiproces vanuit de centraal geplaatste cabine.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan Zonderland

  Als je dit leest, krijg je toch heimwee naar de oude ZM2 met de bowdenkabels en de mechanische ventielen. Wat moet je nou met een can bus computer in zo'n ding. Ik herrinner me nog dat we bij Amac zaten om een nieuwe ZM2 te kopen en op onze vraag of er ook een radio in de cabine zat, antwoordde de directeur, Jan de Jonge : Je hej glad gien tyd om naer de radio te luusteren, je mot rooien mee dat ding. Maar er kwam geen radio in!!
  En dan die naam: Tapir 2, Dat verzin je niet. Een tapir is toch een of ander lelijk beest uit Afrika ?

 • no-profile-image

  akkerbouwer

  een ander dood "geboren" kindje van Peter Millenaar en consorten ???
  eerst de toko fialliet laten gaan ten koste van toeleveranciers en dan ??? Hoe zit het met dat monster van een 4 rijer die al gelopen jaren in engeland geprobeert is ??

 • no-profile-image

  Peter van de Merwe

  Persoonlijk vindt ik het alleen maar mooi om te zien dat Agrifac toch eindelijk wat doet met de Amac technieken die ze in huis hebben. Natuurlijk was het een rare zet om Amac ten koste van Agrifac failliet te verklaren. Maar gelukkig heeft Agrifac het inzicht dat ze verder moeten gaan met deze techniek. Zo te zien is het model niet gek veel gewijzigd ten opzichte van de laatste ZM2 modellen. Maar dit kan een goede impuls zijn voor de Nederlandse fabrikaat aardappelrooiers.

Of registreer je om te kunnen reageren.