Home

Achtergrond 172 x bekeken

Nestlé voorziet betere tweede helft

Voedingsmiddelenconcern Nestlé denkt dat de tweede helft van het jaar "iets beter'' zal zijn dan de eerste zes maanden.

Dat zei topman Paul Bulcke vandaag tijdens een seminar.

Het bedrijf, bekend van onder meer KitKatchocolade en Nescafé, herhaalde de prognose voor het hele jaar. Nestlé verwacht een autonome omzetgroei "ten minste in de buurt van 5 procent''. Bovendien zal Nestlé, 's wereld grootste voedingsmiddelenconcern, ook de operationele marges verbeteren. "Wij houden vast aan onze prognose.''

Groei zal vooral gerealiseerd worden door toename van volumes en minder door prijsverhogingen, aldus de topman. Diepvriesproducten doen het goed, aldus Bulcke. Consumenten gaan minder uit eten.

Over het eerste kwartaal kwam de onderliggende omzetgroei, dus zonder effecten van wisselkoersen en aan- of verkopen, uit op 3,8 procent. In totaal zette Nestlé 25,2 miljard Zwitserse frank (16,5 miljard euro) om, 2,1 procent minder dan een jaar eerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.